Harde seksuele woorden een van de oorzaken van vaginisme!?

post afbeelding

Eigenlijk gebruik ik zelf tijdens mijn coaching nooit harde woorden als het om seks gaat. Het past niet bij mij en mijn manier van coachen. Ik vind dat seks zeker lustvol kan en mag zijn, maar vanuit respect voor elkaars lichaam, grenzen, wensen en verlangens.

Welke gedachten heb jij bij onderstaande zinnen?

  • “Ik ram hem erin”
  • “Ik neuk je kapot”
  • “Ik heb haar lekker genomen”

Toen ik ooit dit soort woorden hoorde dacht ik: “Dit lijkt me vreselijk, dus dit gebeurd niet bij mij.” Mijn brein en lichaam nam deze gedachte letterlijk en mijn vagina verkrampte volledig. Hier ontstond een van mijn oorzaken van vaginisme. Ik ben daarin niet de enige.

Maar wat wordt er eigenlijk met deze harde zinnen bedoelt? Want de letterlijke betekenis geven de meeste vrouwen niet het gevoel “dat lijkt me heerlijk, dat zou ik graag willen.” Dus dat kan het vast niet zijn toch?

“Ga maar sneller.”

Hier kwam ik achter nadat ik al gemeenschap kon hebben. Op een dag waren we aan het vrijen en gingen over naar gemeenschap. Ik voelde me lekker en zei: “Ga maar sneller” Hij viel even stil en begon toen wat sneller in en uit mijn vagina te bewegen. De gedachte vanuit de sensaties die ik voelde waren: “He dit is echt lekker.” Ik kon nog beter bij alle sensaties die ik voelde blijven. Mijn hoofd viel stil, er waren even geen gedachten meer, alleen lekkere sensaties.

Delen van gevoel

Tot dan toe wilde ik altijd hele rustige zachte bewegingen, omdat ik dat liefdevol vond. En mijn idee was dat ik op die manier seks met mijn man wilde hebben. Maar met verbazing deelde ik mijn aha-moment met mijn man. Ik zei: “Het sneller in en uit me gaan is echt fijn en lekker. Dat is eigenlijk wat ze bedoelen met rammen.”

Met een vriendin deelde ik mijn ervaring en besprak mijn overtuiging en dat ik de zinnen niet zo letterlijk had moeten nemen. Dat het een soort grootspraak is. Want als het goed is geeft de man met wie je seks, gemeenschap hebt om je. Zal je met respect willen benaderen en je laten genieten.

Dit was een van mijn grote doorbraken in de overtuiging dat gemeenschap niet fijn was los te laten.

Wanneer het passend is deel ik dit verhaal tijdens de coaching. Ik zie de vrouwen dan kijken met herkenning. Ook zij hadden niet kloppende associaties met gemeenschap. Ze realiseren zich dat het op dat moment nog niet mogelijk is om gemeenschap te hebben. Maar wanneer alle voorwaarden goed zijn kan gemeenschap fijn en lekker zijn.

In mijn boek, Overwin je vaginisme Verander je seksuele ervaring van pijnlijk naar plezierig, staat een heel hoofdstuk over de verschillende overtuigingen die een (mede) oorzaak kunnen zijn van je vaginisme.

Mijn volgende blog gaat over: Wat heb jij nodig om wel te durven, kunnen en willen uitproberen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht