Heleboel hardloopgekken

post afbeelding

‘Wat is dat toch voor iets raars?’ vraag ik mij regelmatig af.. waarom levert het lopen van wedstrijden zoveel stress op dat ik het maar liever laat. Ik maak per week zoveel kilometers dat ik zo ongeveer altijd op scherp sta voor een marathon.

Slecht slapen

Ik geniet van elke training en kan na een dag werken niet wachten om mijn hardloopschoenen aan te trekken. Maar zodra het in wedstrijdverband moet, gebeurt er iets raars met mij. Slecht slapen, mijn omgeving terroriseren en nog meer van die ongemakken.

ouwehoeren over bietensap

Jammer, want die wedstrijden hebben ook een leuke kant; je bent met een heleboel gelijkgestemden waarmee je eindeloos kunt praten over…hardlopen! En dat kunnen we joh…, eindeloos ouwehoeren over bietensap en of je daar nou wel of niet harder van gaat, kleding, voeding vooraf, tijdens en na het lopen, blessures, hoe je er zo snel mogelijk weer vanaf komt en, niet onbelangrijk, hoe je ze voorkomt. Dus eigenlijk zou je moeten kunnen lopen met een heleboel hardloopgekken, zonder stress en wedstrijdelement in een prachtige omgeving zoals de Utrechtse Heuvelrug… Kan dat?

De Galgenbergmarathon!

Jazeker! Tijdens de Galgenbergmarathon! Door het motto ‘samen uit, samen thuis’ kun je fijn 42 km door een bos rennen zonder dat je helemaal tot het gaatje hoeft te gaat. Er wordt in groepen gelopen en iedereen wordt ingedeeld naar snelheid. Ik was dit jaar ingedeeld in groep 2, maar ben ’s ochtends door onzekerheid over een pijntje in mijn been toch geswitcht naar de iets langzamere groep 3.. met als gevolg dat het eigenlijk iets te langzaam ging voor mij. Volgend jaar start ik dus in groep 2. Een beetje uitdaging kan ik wel aan zonder stress.

Strakke organisatie

Deze marathon wordt ieder voorjaar (dit jaar voor de 8e keer) georganiseerd door een groep super enthousiaste lopers van Loopgroep Veenendaal. Zaterdag 15 maart heb ik voor de 2e keer meegedaan aan deze fijne marathon. Om de 7 km is er een soort (hard)lopend buffet met ‘brandstof’ (peperkoek, mueslirepen, water, thee, chips, dropjes, banaan enz). De strakke organisatie is geheel in handen van vrijwilligers die er alles aan doen om de lopers een onvergetelijke dag te bezorgen. En dat was het..onvergetelijk. Ik ben er volgend jaar weer bij! Jij ook? Check dan www.galgenbergmarathon.nl


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Zo raak jij op vakantie minder snel aan de diarree

Door Gast Blogger

Bah! Op vakantie met een koortslip

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Gezonde levensstijl: productiever op het werk

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht