Help, hoe houd ik alle ballen in de lucht?!

post afbeelding

Ken je het? De to-do lijstjes lijken eindeloos lang en als je denkt dat ze wat korter worden, komt er weer wat bij. Naast natuurlijk de gewoon wekelijkse dingen als huishouden, wandelen met de hond en koken, staan daar ook zaken op als: met zoon naar de fysiotherapeut, vergaderen voor de medezeggenschapsraad op school, foto’s maken voor mijn nieuwe website…

Ernstig in de knel

Oh nee! Ik heb over 2 weken al een afspraak met de webbouwer en moet nog heel veel doen! En daarmee komen er weer 10 punten bij. Mijn verjaardag waar iedereen verwacht dat ik heerlijk gezond zelfgemaakt lekkers op tafel tover, mijn broer die zijn favoriete soep verwacht omdat ik dat altijd voor hem doe, al met al zorgt het ervoor dat het een en ander ernstig in de knel komt. Zo ook de vraag om een nieuwe blog te schrijven, ik stel het om bovengenoemde redenen al een paar weken uit. Gebrek aan inspiratie en tijd. Stress ligt op de loer!

Tips om tijd en taken en jezelf te managen

Maar hoe vind ik nu tijd, hoe lukt het mij om alle ballen hoog te houden? Ik heb hiervoor 5 tips opgesteld en mijzelf voorgenomen die ook in de praktijk te hanteren. Komen ze:

  • Neem wat tijd voor geestelijke ontspanning. Meditatie hoeft echt niet op een kleedje op de grond, gewoon op een stoel 5 minuten naar een mooi muziekstuk luisteren of tijdens een klusje waar je niet bij na hoeft te denken helpt ook om je hoofd tot rust te brengen. Voor mij is het kneden van brood heerlijk ontspannend, het is mijn moment van mediteren en tot rust komen.
  • Zorg ook voor tijd voor jezelf, plan het desnoods in als je het moeilijk vindt tijd voor jezelf te maken! Ga tijdens deze me-time een wandeling maken of lees een goed boek.
  • Als je kinderen hebt die nog een middagdutje doen, doe gerust een dutje mee!
  • Maak to-do lijstjes, niet-vergeten lijstjes en te-onthouden lijstjes. Heel fijn is hiervoor ook een (familie) planbord of gezamenlijke agenda. Verdeel ook de taken onderling in het gezin. Dit helpt het zichtbaar te maken en het geeft ruimte en rust.
  • Tot slot een TOP-TIP: leg je erbij neer dat soms niet alle ballen hoog te houden zijn!

Mij helpt het om overzicht te houden. Hopelijk jou ook!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

3 activiteiten die ontspannend werken

Door Redactie GezondTotaal

Zo raak jij op vakantie minder snel aan de diarree

Door Gast Blogger

Bah! Op vakantie met een koortslip

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht