Het belang van goede voetverzorging

post afbeelding

Hoe meer je beweegt, des te zwaarder je voeten het hebben. Zelfs als je niet zoveel beweegt, kan je last van je voeten krijgen. Een pedicure behandelt allerlei voetproblemen. Daarover lees je meer in dit artikel. 

Nagelaandoening

Veel mensen hebben last van een nagelaandoening en komen hier maar moeilijk vanaf. Dat komt doordat diverse aandoeningen besmettelijk en simpelweg hardnekkig te verhelpen zijn. Een pedicure weet hier altijd goede raad mee. Hierna lees je informatie over de meest voorkomende nagelproblemen.

Ingegroeide nagel

Een ingroeiende nagel komt bij veel mensen voor en kan iedereen overkomen. Dit kan gebeuren door verkeerd schoeisel of het verkeerd knippen van de nagel. Een pedicure kan je vertellen hoe je een ingegroeide nagel kan voorkomen. Een pedicure verhelpt het probleem door de nagel eerst te desinfecteren en daarna de nagel drukvrij te leggen. Zo heeft de nagel de ruimte om weer goed te groeien.

Schimmelnagel

Wat veel voorkomt zijn schimmelnagels. Deze zijn vaak hardnekkig en moeilijk vanaf te komen zonder hulpmiddelen. Een pedicure behandelt dit door de nagel dunner te frezen en alles goed schoon te maken en desinfecteert het nagelgebied goed. Vanwege de hardnekkigheid van schimmelnagels, zijn er vaak diverse behandelingen nodig.

Kalknagel

Een schimmelnagel is altijd een kalknagel, echter kan je ook een kalknagel hebben die geen schimmelnagel is. De oorzaak hoeft niet altijd een schimmel te zijn namelijk en ook hier weet de pedicure raad mee.

Hoornnagel

Een hoornnagel ontstaat door overmatige hoorngroei. Hierdoor wordt de nagel dikker en ontstaat er verkleuring. Het frezen van de nagel dient in het geval van hoornnagels regelmatig te gebeuren zodat het uiteindelijk helemaal verholpen wordt.

Nagels polijsten

De pedicure kan je nagels ook polijsten indien dit nodig is. De pedicure verzorgt je nagels zo goed mogelijk. Echter zal je ook thuis aan de slag moeten met de verzorging van je nagels. De pedicure heeft geschikte producten voor je om van je nagelaandoening af te komen.

Eelt en likdoorn behandeling

De pedicure verzorgt niet alleen nagels. Ook voor een likdoorns en eeltbehandeling ga je naar de pedicure.

Eelt

Eelt beschermt je voeten en botten tegen druk en wrijving van bijvoorbeeld schoenen. Als er zich veel eelt vormt, kan dit pijnlijk zijn en branderig aanvoelen. De plaatsen waar het eelt het meest voorkomt is onder de bal van je voet, maar ook op je teen of de hak. Verkeerde schoenen kunnen soms de oorzaak zijn van eeltvorming. Wanneer eelt pijnlijk is, kun je dit vakkundig laten verwijderen bij je pedicure.

Likdoorn of eksteroog

Teveel eelt op één plaats dat met een kern naar binnen groeit, noemt men een likdoorn. Het is een soort potloodpunt, waarbij het puntje in de huid is gedrongen. Het puntje (de kern) kan druk uitoefen op zenuwuiteinden en daarom erg pijnlijk zijn.
De likdoorn kan doorgaans goed verwijderd worden door een pedicure. Dit is nogal precies werk, dat soms iets pijnlijk kan zijn. Ga daarom altijd naar een gediplomeerd pedicure.

Voetproblemen door ziekte

Gespecialiseerde pedicures behandelen ook diabetes en reuma patiënten. Heb je 1 van deze ziektes, ga dan alleen naar een pedicure met een aantekening voor behandeling van reuma en/of diabetes. Alleen zij weten precies hoe voetproblemen door ziekte te behandelen!

Een manicure om de verzorging af te maken

Na het verzorgen van uw teennagels kunt u ervoor kiezen om een behandeling bij een manicure te ondergaan. Veel pedicures voeren ook een nagelstudio. De manicure verzorgt eerst de nagelriemen. Om de nagel te beschermen wordt er gebruik gemaakt van een basislak. U kunt er ook voor kiezen om thuis zelf nagellak aan te brengen of bijvoorbeeld een gel nagellak. Deze lak blijft extra lang zitten, bespaart u een hoop droogtijd en uw gelakte nagels raken niet beschadigd doordat deze lak goed uithardt.

 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Valkuilen gezonde leefstijl bij diabetes 2

Door Gast Blogger

Onderzoek naar oogproblemen bij diabetes

Door Redactie GezondTotaal

Gezond afvallen. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Diabetes? Laat je ogen jaarlijks controleren!

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht