Het is me gelukt. Het is me écht gelukt!

post afbeelding

Op indrukwekkende en voorval persoonlijke wijze neemt Jannouk je in een aantal blogs mee in het moeder worden. Een hobbelige en emotionele weg met 3 miskramen en een ingrijpende operatie direct na de bevalling. Uiteindelijk is dit het allemaal waard gebleken.

Maanden lang kijk je er naar uit, moeder worden. Zodra je zwanger bent, probeer je te bedenken hoe het is om moeder te worden. Als het moment eenmaal is aangebroken, is zo bijzonder!

Enorme oerkracht

Nu nog 1 x zo hard als je kunt…, zuchten, zuchten, zuchten….. Jaa! Pak haar maar aan. Een warm glibberig mensje wat naar gaar vlees ruikt, word je aangegeven en op de buik gelegd. Daar is ze dan onze dochter. ‘O wat geweldig’, denk ik, ‘het is me gelukt. Het is me echt gelukt!’.
Anderhalve dag puffen, zuchten, centimeters tellen, weeën opvangen, enorme oerkracht en wat hulp van de gynaecoloog. En dan ben je moeder!

Wauw wat bijzonder….

Dikke tranen rollen over mijn wangen. Na al die jaren wachten, ‘dokteren’ en 3 miskramen. Wat ben ik blij! Dit is nu dat gevoel denk ik, waar iedereen het over heeft, geweldig! Nog mooier dan ik had gedacht.

In allerijl naar de OK

Lang kan ik er echter niet van genieten. Door complicaties met de placenta word ik al na 15 minuten in allerijl als Speedy Gonzales naar de operatiekamer gesjeesd; anders zou mijn man wel een kind maar geen vrouw meer hebben. Zorgen heb ik me niet echt gemaakt, ze handelden vakkundig en snel, hielden me bij de les en vertelden waarom ze wat deden. Kinderen kunnen we niet meer krijgen, maar ik ben er nog en ik ben moeder.

Lang geoefend telefoontje

Ruim een uur later lag ik op de recovery en mochten mijn man en onze dochter bij me komen. Zo fijn! Ze werd op mijn borst gelegd en dan mag je dat al lang in je hoofd geoefende telefoontje plegen. Dag mam met mij… je bent oma geworden.
Later staan de opa’s en oma’s super super trots met z’n alle rond ons kleine hummeltje. Ik denk een nieuwe fase van ons leven begint. Mijn ouders opa en oma. En wij? Wij zijn papa en mama! Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan.

In de volgende blog vertelt Jannouk wat zij bedoelt met ‘De Club van Moeders’


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Steun bij stoppen met roken als je zwanger bent

Door Denise Hilhorst

Waarom je ECHT moet stoppen met roken

Door Gast Blogger

Overgewicht van zwangere vrouw leidt tot gezondheidsproblemen kinderen

Door Redactie GezondTotaal

Ervaringen van een prille moeder

Door Karin de Zwaan

Reageer op dit bericht