Het leed wat pashokjes heet!

post afbeelding

“Oh mijn hemel !” Ik hoor een gefrustreerde kreet uit de paskamer komen waar mijn vriendin zojuist is ingedoken om een broek te passen . En ik weet alweer hoe laat het is… Die spiegels hè. Je kent dat vast wel, paskamers met TL-verlichting en glaszuiverige spiegels die niets verhullen. Vreselijk!

Je hele dag verpest

Vanmorgen thuis voor de spiegel leek je gladde benen te hebben maar nu in die paskamer lijken ze te zijn veranderd in een maandlandschap vol kraters. Gewoon alles wat je niet wil zien, zie je in die nietsverhullende spiegels! Thuis kun je de verlichting nog wat bijstellen, precies zo dat je je eigenwaarde weer beetje op kunt krikken. “Mwah, ik zie er niet onaardig uit”, denk je dan. En vol goede moed ga je winkelen en passen…Waarschijnlijk zijn die paskamers ontworpen door mannen. Die vooral geen verstand hebben van vrouwen. Je hele dag is gelijk verpest.

Rimpels verdwijnen als sneeuw voor de zon

Gelukkig zijn er ook kledingzaken die het wel begrijpen en die waarschijnlijk vrouwelijke paskamerontwerpers in de arm hebben genomen. Kijk, daar kom ik dan graag. De spiegels zijn licht getint en de verlichting in de paskamer zorgt voor een aangename sfeer. Daar houd ik van. Zelfs rimpels lijken als sneeuw voor de zon verdwenen, hier wordt elke vrouw gelukkig van. Mijn vriendin heeft zich inmiddels in haar broek geperst. Geperst ja. Want thuis dacht ze dat ze slanker was en een maatje 36 moest toch lukken? Helaas. Ik hield het er maar op dat de maten gewoon erg klein vallen, dat heb je wel eens toch? Haar gezocht stond op onweer.

Stiekem spieken of je er nog mooi uitziet

Kraters gespot en die buik was vanmorgen toch een stuk platter. Ze wilde alweer huiswaarts keren. Maar we besluiten maar naar een andere winkel te gaan, eerst vooraf de paskamers checken uiteraard, stel dat we iets leuks vinden en dat willen passen. Nu hoef je natuurlijk niet in de spiegel te kijken wanneer je je uitkleed. Maar stiekem doe je dat toch even. Even spieken of je er nog mooi uitziet.

Je voelt de ogen prikken

Sommige paskamers hebben niet eens een spiegel. Ik zou niet weten wat erger is. Je wordt gedwongen uit je hokje te komen ten volle van wachtende partners (meestal mannen) die net doen of ze niet meekijken maar je voelt hun ogen prikken. Erg fijn als je onverwachts een jurk gaat passen terwijl je geen panty aan hebt.

Persoonlijke kledingregels

Ik kom zelfs de paskamer niet eens meer uit. Zo ook vandaag. Dus steekt mijn vriendin haar hoofd om het gordijn en brult het uit! Oké, ik had nog wel even een scheermesje langs mijn benen kunnen halen en die afdruk van die pantykousjes is inderdaad niet zo fraai. Maarja, dat krijgt toch ook verder niemand te zien! “Nou wat vind jij van deze jurk?” vraag ik haar nadat ze is bijgekomen van het lachen. Mijn vriendin kijkt afkeurend en schudt haar hoofd. “Shit, waarom nou niet? Hij voldoet aan al mijn persoonlijke kledingregels.” Ik besluit dat zij er gewoon geen verstand van heeft en reken mijn jurk af.

Je leek wel 5 kilo zwaarder

“Persoonlijke kledingregels?” vraagt ze in een helder moment. Blijkbaar is het kwartje nu pas gevallen. “ Ja” leg ik uit. Wanneer je weet wat je anders zou willen aan je lichaam koop je kleding die dat voor je oplost. Die kleding voldoet dan aan een aantal ‘regels’ die ervoor zorgen dat het jou geweldig staat. “Nou”, zegt ze, “die jurk maakte je voller je leek wel 5 kilo zwaarder”. Kijk, laat dat nou net zijn wat ik wilde. “Grappig, jouw klanten zijn vaak ontevreden over hun uiterlijk, maar jij hebt het dus ook!” Ehhh… ja. Ben een vrouw hè!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Stralend de zomer door: tips om je stijlvol te kleden met tropische temperaturen!

Door Nynke Politiek

De herfst is in aantocht!

Door Nynke Politiek

“Style is a way to say without speaking”

Door Nynke Politiek

Rokjesdag en cellulite

Door Corrie Wierda

Reageer op dit bericht