Het vrouwelijk seksueel genot

post afbeelding

Inhoudsopgave

Het libido bestaat niet

Het woord libido lijkt iets mysterieus te zijn waar we weinig tot geen invloed op hebben. Alsof zin in seks uit de lucht komt vallen. Het goede nieuws is dat u wel invloed heeft op uw zin in seks. Zin in seks hangt samen met seksuele prikkels en de omstandigheden waarin dat plaats vindt. Communicatie vormt daarbij de sleutel!

Seksuele prikkels

Er zijn tal van seksuele prikkels. Denk aan een knuffel, een kus, een massage maar ook verhalen, films en genitale stimulatie door de hand mond of de vibrator. Op zoek gaan naar seksuele prikkels die voor u stimulerend zijn kan een boeiende ontdekkingsreis zijn.

Omstandigheden

De omstandigheden waarin deze seksuele prikkels plaatsvinden is ook van groot belang. Veel vrouwen in mijn praktijk geven aan dat ze geen tijdsdruk willen ervaren. Dat licht geluid en temperatuur belangrijk zijn. Maar denk natuurlijk ook aan privacy, een intieme sfeer en verbondenheid met de partner.

Communicatie

Praten over jullie wensen, verlangens, voorwaarden en fantasieën is van groot belang. Het lef durven hebben om aan te geven wat je wel wil en wat je niet wilt. Met elkaar praten wanneer de seks voor beiden bevredigend is. Op een open en eerlijke manier praten, zonder verwijten en actief luisteren naar de ander.

Tot slot

Mocht het niet lukken om hier samen uit te komen, schroom dan niet om een gesprek aan te gaan met een seksuoloog NVVS. Een paar gesprekken kunnen een negatief proces doorbreken.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Zo kom je uit je seksuele winterdip

Door Gast Blogger

Waarom heb JIJ seks?

Door Yvonne van Baardwijk

Reageer op dit bericht