Hoe bespaar je tijd ’s ochtends?

post afbeelding

We kennen het allemaal wel: haast in de ochtend. Je moet je snel klaarmaken om vervolgens de deur uit te stormen – naar je werk of studie. Het levert een gevoel van stress op, en dat is eigenlijk helemaal niet fijn. Gelukkig zijn er tips die je kunt toepassen om ’s ochtends wat tijd te besparen. Hoe dat werkt? Lees gauw verder!

Minder tijd kwijt aan make-up doen

Met name het opmaken in de ochtend kan veel tijd kosten. Je wilt uiteraard met een verzorgde look de deur uitgaan, maar tegelijkertijd is het vervelend om veel tijd in je make-up routine te moeten stoppen. Ga bij jezelf na of het wellicht een mogelijkheid is om minder veel verschillende producten te gebruiken. Kies alleen de basics, zoals wat foundation en mascara. Spreek met jezelf af dat je alleen langer de tijd neemt als je minder haast hebt of eerder bent opgestaan. Blijft dit lastig? Wellicht is permanente make-up wel iets voor jou: dit kun je toepassen op wenkbrauwen, lippen en oogleden. Zo hoef je de make-up niet meer elke ochtend opnieuw aan te brengen, maar blijft het gewoon voor een langere periode zitten. In een professionele kliniek kun je onder andere je wenkbrauwen of lippen tatoeëren, zodat je er zelf verder nauwelijks meer naar hoeft om te kijken.

Outfit klaarleggen

We kunnen ’s ochtends behoorlijk wat tijd kwijt zijn aan voor de kledingkast staan en een outfit uitkiezen. Dat is zonde! Het is vaak een beter idee om ’s avonds voordat je gaat slapen alvast je outfit klaar te leggen. Zo kun je ’s ochtends gewoon zonder er verder bij na te denken de kleding aantrekken – je zult je erover verbazen hoeveel tijd je hiermee bespaart.

Keuzes rondom het ontbijt

Ook het ontbijten kan meer tijd in beslag nemen dan je wellicht wenst. Ga liever voor een eenvoudig ontbijt, als je deze tijd niet hebt. Een bakje yoghurt met wat granola is bijvoorbeeld snel gemaakt. Kies je toch liever voor een uitgebreider ontbijt? Dan kun je er mogelijk aan denken om dit ’s avonds alvast voor te bereiden. Overnight oats zijn een populair voorbeeld.

Minder afleiding ’s ochtends

Voorkom afleiding ’s ochtends – van je telefoon, laptop of krant. Als je er de tijd voor hebt om even iets te lezen of bekijken, is dat natuurlijk prima. Maar je verliest je er al snel in.

Eerder opstaan

Merk je dat je nog altijd tijd te kort komt ’s ochtends, ook na het toepassen van verschillende tips? Dan hebben we nog een laatste idee: sta eens wat eerder op. Misschien lukt het je niet goed om de beoogde benodigde tijd in te schatten, en loop je er steeds weer tegenaan dat de voorbereidingen voor de dag langer duren. Hoewel snoozen soms zo comfortabel lijkt, kan het er in werkelijkheid juist voor zorgen dat je je dag op een stressvolle manier begint. En daar wordt niemand blij van!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waarom kip perfect past bij een gezonde voeding

Door Redactie

Afvallen door anders te eten

Door Redactie

Moderne sporten die gezond zijn

Door Redactie

Waar let je op als je een zorgverzekering kiest?

Door Redactie

Reageer op dit bericht