Hoe kan je je borsten voller maken zonder push-up bh?

post afbeelding

De borstspieren trainen is vooral bij mannen enorm populair, maar ontwikkelde borstspieren is ook bij vrouwen een groot voordeel. Als je effectief je borstspieren traint, dan zullen je borsten groter worden. Om uit te leggen hoe dit werkt, wil ik eerst de anatomie van de vrouwelijke borst verhelderen.

Anatomie van de vrouwelijke borst

De vrouwelijke borst bevat melkklieren, vetweefsel en bindweefsel. Naast die weefsels bevat de borst ook  bloed- en lymfevaten. Het bindweefsel geeft je borst een stevigheid. Belangrijke bindweefsels voor borsten zijn de ligamenten van Cooper. Ze zijn verbonden met bindweefsel rond je borstspieren en met je sleutelbeen (zie het plaatje).

anatomie van de borst

De borsten liggen op de borstkas boven de borstspieren (m. pectoralis major en m. pectoralis minor en ook m. serratus anterior). Ze lopen over de borstkas en worden gebruikt voor het bewegen van je schouder en je arm. Vooral tijdens het bewegen van je arm naar voren zoals: drukken, duwen, trekken, toetrekken en optrekken. Sterke spieren laten jouw borsten wat verder naar voren staan en groter lijken.

Nog niet overtuigd? Doe de test en zie het effect van sterke borstspieren

Houd je handen voor je borsten en druk je handpalmen tegen elkaar aan. Houd de spanning een paar seconden vast. Zijn je borsten omhoog gegaan? Goed! Dit is het!

Wat is de oorzaak van het liftend effect op je borsten?

 • Ontwikkelde borstspieren zijn groter en lichten je borsten op (vergelijkbaar met dat van een push-up beha).
 • Sterke spieren van je borstkas zijn goede koppelingspunten voor bindweefsels (ligamenten van Cooper) die je borsten stevigheid geven.
 • Regelmatig je borsten trainen stimuleert de doorbloeding via het borstweefsel en huid en houdt hen elastisch en soepel.

Je borstspieren eenvoudig thuis trainen

Het kan met behulp van de klassieke oefeningen die de trainers niet voor niets “push-up” hebben genoemd. Het gewicht van je eigen lichaam is genoeg om aan de spieren een stimulerende prikkel te geven.

Push-up’s tegen de trap (1.) en push-up’s tegen de muur (2.) zijn eenvoudige oefeningen waarbij je jouw borsten adequaat traint. Vanuit de eerste positie wordt de onderkant van je borstspieren getraind om je borsten wat groter te maken en de ligamenten van Cooper te ondersteunen, terwijl de tweede optie voor de bovenkant van je spier is om het lift- effect te veroorzaken (zie de plaatjes).

push up borstspieren trainen

Word ik lelijk gespierd als ik aan zware krachttraining doe?

Nee.

Het is enorm moeilijk om een grote spiermassa op te bouwen alleen maar door de fitness training (zeker voor vrouwen). Bodybuilders trainen extreem hard en volgen een heel specifiek voedingspatroon. Dus dik worden van de spiertraining kan echt niet. Door 2 á 3 keer per week te trainen ga je er vooral gezonder en strakker uitzien en je krijgt een nieuwe en mooie vorm van het lichaam.

Verdwijnen mijn borsten door krachtoefeningen?

Zeker niet.

Het vet in je borsten neemt van nature toe. Hoe ouder je wordt, hoe meer vet er in je borsten zit. De enige manier waarop je het vet uit je borsten weg kunt krijgen is naar een extreem laag vetpercentage toe te gaan. Dit doen bodybuilders en het gebeurt vaak ook bij alle crashdiëten of als er sprake is van enorm overgewicht (obesitas), dus bij vet % boven 35. Als je overgewicht laag is zal het vet, dat de grootte van de borsten bepaalt, tussen je melkklieren zeker blijven zitten.

Julita Broda


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tepeltatoeage na borstreconstructie. De Kers op de Taart!

Door Judith Doodeman

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Gezond afvallen. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Dilemma: slaan of geslagen worden

Door Verena Germeraad

Reageer op dit bericht

 1. hi.. ik ben 42 vrouw .. ik vraag me af of ik mijn borsten nog grooter kan maken met oefnen .. ik heb kleine gezakte borseten gekregen na de afvallen van 20 killo

  May Sabty 28-03-2014 09:32
 2. Alleen borst trainen is natuurlijk niet goed dan gaan overdreven gezegd je spieren van je borst aanspannen en je schouders maar voren staan dus om het in evenwicht te houden ook de antagonisten trainen.

  gerrit rens 24-07-2014 06:32
 3. Hallo,

  Ik heb uw info gelezen over borsten en spieren die daar zitten maar ik sport al een tijd en zie niet echt verschil komen??… ik schaam mij best ook om mij borsten

  Wen95 01-12-2016 01:51

Reacties zijn gesloten.