Hoe om te gaan met incontinentie

post afbeelding

Incontinentie is erg vervelend en heeft invloed op je dagelijks leven. Ook voel je je beperkt in je doen en laten. Daarnaast kan je het als ongemakkelijk ervaren. Incontinentie is een probleem wat voorkomt bij zowel mannen en vrouwen. Er zijn ook producten voor op de markt speciaal voor vrouwen of mannen ontworpen, bijvoorbeeld de Tena men voor mannen. In dit artikel delen we drie tips hoe je goed om kan gaan met incontinentie.

Let op je voeding

Ondanks je incontinentie is het belangrijk om goed te blijven drinken. Door incontinentie is de kans op blaasontsteking groter. Wanneer je minder gaat drinken krijgen de bacteriën in je blaas langer de tijd om te ontwikkelen. Daarom is het belangrijk dat je genoeg drinkt, maar het is ook belangrijk wat je drinkt. Probeer koolzuur, alcohol, theïne en cafeïne te vermijden. Deze ingrediënten vergroten de drang om naar het toilet te gaan. Daarnaast om voedingsmiddelen zoals gekruid eten, tomaten en citrusvruchten links laten liggen.   

Train je blaas en bekken

Stel je toiletbezoeken uit. Zo kan je je blaas trainen. Door regelmatig te plassen wordt het voor de blaas steeds moeilijker om toiletbezoeken uit te stellen. Hierdoor loop je kans op aandrangincontinentie en een overgevoelige blaas. Train daarnaast ook je bekkenbodemspieren, dit voorkomt dat je tijdens het niezen, lachen of wandelen ongewenst urine verliest. Je bekkenbodemspieren kan je trainen door deze spieren een aantal keren aan te spannen en dit vast te houden. Herhaal dit met regelmaat.

Bescherm jezelf met incontinentie producten

Bereid je, ondanks de oefeningen goed voor. Daarom zijn de juiste incontinentieproducten van belang. Het gebruik van incontinentieproducten zorgen ervoor dat je minder last hebt van urine luchtjes, voorkomt het doorlekken en zorgt daarnaast voor een droog gevoel.

Incontinentie is een probleem dat voorkomt bij zowel mannen en vrouwen. Hoewel dit vervelend is kan je hier toch het een en ander doen om dit te verminderen. Door sommige voedingsmiddelen links te laten liggen kan je er voor zorgen je blaas minder geïrriteerd raakt. Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg blijft drinken. Drink je te weinig dan zal het tekort aan vocht er voor zorgen dat de kans op blaasontsteking toeneemt. Ook is het goed als je blaas en bekken traint. Dit vermindert ook het aantal toiletbezoeken. Ondanks dit zal de incontinentie niet verdwijnen. Het is daarom ook belangrijk om te zorgen dat je goed bent voorbereid op een ongelukje. Als vrouw kan je gebruikmaken van bijvoorbeeld Tena lady.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Jezelf motiveren op weg naar stoppen met drugs

Door Redactie

Zo krijg je meer inzicht in je toekomst

Door Redactie

Spannende seksspeeltjes voor iedereen

Door Redactie

3 tips voor in de slaapkamer

Door Redactie

Reageer op dit bericht