Hoe vergeet je je ex?

post afbeelding

Ooit was het een fijne en gelukkige relatie maar toen groeiden jullie uit elkaar en was een breuk onvermijdelijk. Samen hebben jullie herinneringen die je niet zomaar naast je neer kunt of wilt leggen. Het kan ook zijn dat je er gewoon nooit meer aan wilt denken. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Tips om je op weg te helpen

Als je je ex wilt vergeten dan is dit niet makkelijk: het is immers iemand waar je ooit veel van gehouden hebt. Het einde van een relatie kan gevoelsmatig echt pijn doen. Hoe kun je voorkomen dat dit in je hoofd een open wond blijft? Op het moment dat een relatie eindigt, zit deze natuurlijk nog vers in je geheugen. Naarmate de tijd vordert, lukt het vaak steeds beter om je ex te vergeten. Soms lukt dat niet. Daarom hieronder een aantal manieren om dit proces te versnellen.

Accepteer wat er gebeurt is

Wat de reden ook is dat jullie uit elkaar zijn; je kunt je ex pas echt vergeten als je accepteert wat er gebeurt is. Als je erover blijft nadenken wat je anders of beter had kunnen doen dan kun je niet verder met je leven. Accepteren is de eerste stap in het vergeten van je ex.

Gooi of geef alles van je ex weg

‘Je kunt je ex pas echt vergeten als je niet iedere dag aan hem/haar herinnerd wordt’. Dit volgens de site Gratisdatingtips.nl. Ze geven de volgende tips:

  • Verander wachtwoorden die je aan hem/haar doen denken
  • Geef alle foto’s en kleding terug, maar wees verstandig en vraag je ex eerst of hij/zij alles terug wil; als diegene dit niet wilt, dan gooi of geef je alles weg
  • Verwijder zoveel mogelijk uit je huis dat je aan hem/haar doet denken

Isoleer jezelf niet

Misschien vind je het fijn om in je uppie je verdriet te verwerken, maar als je jezelf isoleert van de wereld dan mis je hem of haar juist meer. En als je alleen bent, heb je juist alle tijd om na te denken. En als je relatie niet lang geleden beëindigd is, dan doe je dat sowieso nog meer. Investeer daarom meer tijd in je vrienden en familie.

Verander je routine

Blijf precies dezelfde dingen doen als toen je een relatie had en je wordt er steeds aan herinnerd hoe leuk het was met je ex. Dat is niet wat je wilt als je uit elkaar bent gegaan. Wijk van je normale routine af en begin opnieuw met het indelen van je agenda. Als je normaal gesproken iedere zondagochtend samen naar je familie ging, dan verander je dit bijvoorbeeld naar de zondagmiddag. Kortom, verander al je gewoontes.

Begin met lezen

Een manier om niet na te denken is door iets anders te gaan doen. Begin bijvoorbeeld met het lezen van een boek om je gedachten rust te geven. Het neemt je mee naar een andere wereld waardoor je voor een moment even alles om je heen vergeet. Als je niet het type bent dat een boek leest dan kun je altijd nog voor een film gaan of andere dingen ondernemen voor de noodzakelijke afleiding.

Vraag steun aan je vrienden

In een relatie is het normaal dat je wat minder tijd besteedt aan je vrienden; als je weer alleen bent dan kun je de steun goed gebruiken. Vraag steun aan je vrienden om je te helpen om door deze lastige periode te komen. Organiseer bijvoorbeeld een uitje met je vrienden; door de tijdsinvestering en het regelen denk je minder aan je ex omdat je het veel te druk aan je hoofd hebt.

Stop het contact met de ex

Met gezamenlijke kinderen is het misschien niet mogelijk om het contact te verbreken, maar wel als er geen sprake is van kinderen. Als je je ex wilt vergeten dan kan dit het snelst als je geen contact meer hebt en elkaar niet meer ziet. Het gezegde is niet voor niets; uit het oog, uit het hart. In het begin is het misschien moeilijk om je ex te laten gaan, maar blijven hangen in iets dat er niet meer is, vreet energie.

Ga naar buiten

Thuis op de bank liggen terwijl je een bak ijs wegwerkt tijdens een avondje Netflix gaat je niet helpen. Voorkom dat je teveel tijd thuis doorbrengt en ga naar buiten. Je kunt gaan wandelen, hardlopen, fietsen maar ook met een vriend of vriendin gaan picknicken. Het zonlicht en de frisse lucht zijn goed voor je.

Geniet van de vrijheid

In een relatie kun je sommige dingen niet doen; vooral daten niet. Misschien heb je ook afscheid genomen van een hobby. Nu je weer single bent kun je wederom alle dingen doen die je leuk vindt, zonder direct rekening te moeten houden met iemand anders. Je kan ook weer andere mensen ontmoeten; een nieuwe liefde of een spannende one-night-stand. Het helpt vast om sneller je ex te vergeten.

Blijf niet hangen in fijne momenten

Na het verbreken van een relatie denk je waarschijnlijk alleen maar na over alle leuke dingen die voorgevallen. Je onthoudt de lieve dingen die je tegen elkaar zei, de leuke dates die jullie gehad hebben en nog veel meer positieve momenten. Dit helpt je niet echt om je ex in je gedachten los te laten. Iedere keer dat je hierover nadenkt, verleg dan je focus op de minder leuke momenten zodat je de relatie niet te veel idealiseert.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Vrouwen met (meer) zin in seks

Door Yvonne van Baardwijk

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Waarom heb JIJ seks?

Door Yvonne van Baardwijk

Reageer op dit bericht