Hoe werken medicijnhorloges?

post afbeelding

Gebruik je medicijnen? Dan moet je niet vergeten om deze in te nemen. Helaas gebeurt dit vaak genoeg. Daarom is het handig als je herinnerd wordt om jouw medicijnen in te nemen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Vraag bijvoorbeeld je ouders of andere huisgenoten je te helpen herinneren je medicijnen in te nemen. Daarnaast kun je het in de agenda op jouw smartphone zetten. Je telefoon verstuurt dan een herinnering op de ingestelde tijd. Werken beide opties niet? Of vind je het niet prettig? Dan biedt een medicijnhorloge mogelijk uitkomst. Wij vertellen je in hier hoe deze horloges werken.

Horloge tril of piept op ingestelde momenten

Een medicijnhorloge wordt veelal gebruikt als geheugensteuntje. Moet je iedere dag om 10.00 uur een tabletje innemen? Dan stel je simpelweg in dat het alarm dagelijks om 10.00 uur afgaat. Bij het instellen van het alarm kun je kiezen voor trillen op piepen. Als je het horloge enkel als herinnering voor jouw medicijnen gebruikt, heeft een piep de voorkeur. Anderen horen dan immers ook dat jouw horloge afgaat, waardoor zij jou kunnen helpen herinneren. Gebruik je een medicijnhorloge om je kind aan een toiletbezoek te herinneren? Kies dan voor trillen. Als anderen horen dat jouw kind herinnerd wordt om naar de wc te gaan, kan dit een negatieve invloed hebben op zijn zelfvertrouwen.

Niet alleen te gebruiken voor medicijnen

Vanwege de naam denk je mogelijk dat een medicijnhorloge alleen bedoeld is om jou te helpen herinneren medicijnen in te nemen. Hier wordt zo’n horloge inderdaad veel voor gebruikt, maar je kunt hem ook voor andere doeleinden inzetten. De instelbare alarmmomenten kunnen jou ook helpen herinneren aan een toiletbezoek, dieet verplichtingen of sporten. Je stelt zelf de momenten in waarop je herinnerd wilt worden. Dit kan één moment zijn, maar je kunt ook instellen dat je op meerdere momenten per dag een herinnering krijgt.

Omdat je meerdere herinneringen per dag in kunt stellen, wordt een medicijnhorloge veelvuldig gebruikt om kinderen eraan te herinneren dat zij naar de wc moeten. Vandaar dat dit horloge ook wel bekend staat als een plashorloge. Zodra het horloge afgaat, weet jouw kind dat het naar de wc moet. Hierdoor verklein je de kans op ongelukjes, zoals broekplassen. Wil je niet dat jouw kind het horloge ook ’s nachts draagt? Dan kun je en plaswekker gebruiken. Deze wekker wordt draadloos verbonden met een broekje met sensor. Zodra deze sensor urine waarneemt, gaat de wekker af en wordt jouw kind gewekt. De kans op een droge nacht wordt hierdoor een stuk groter.

Lijkt op een normaal horloge

Wie een medicijnhorloge koopt, hoeft niet bang te zijn dat je kunt zien dat dit een speciaal horloge is. Deze horloges lijken namelijk op een normaal horloge. Op het scherm wordt bijvoorbeeld gewoon de tijd weergeven. Wanneer het tijd is om een medicijn in te nemen of naar de wc te gaan, gaat het alarm af of begint het horloge te trillen. Een medicijnhorloge is overigens verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren, waardoor kinderen het vaak geen probleem vinden om ze te dragen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Jezelf motiveren op weg naar stoppen met drugs

Door Redactie

Zo krijg je meer inzicht in je toekomst

Door Redactie

Spannende seksspeeltjes voor iedereen

Door Redactie

3 tips voor in de slaapkamer

Door Redactie

Reageer op dit bericht