Hoe werkt een wenkbrauwtransplantatie?

post afbeelding

Veel vrouwen en mannen vinden het mooi om volle wenkbrauwen te hebben en vinden om welke reden dan ook dat ze te dunne wenkbrauwen hebben. Met behulp van een wenkbrauwtransplantatie kunnen de wenkbrauwen weer voller worden gemaakt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het eigen haar van de patiënt dat wordt geïmplementeerd in de wenkbrauw. Om precies te zijn worden haarzakjes, ook wel grafts genoemd, uit de hoofdhuid gehaald om te worden geplaatst in de wenkbrauwen.

Hoeveel grafts zijn er nodig?

Het aantal grafts (haarzakjes) dat nodig is voor de haartransplantatie varieert maar gemiddeld zijn er tussen de 50 en de 400 grafts nodig voor een geslaagde behandeling. Een en ander hangt overigens ook af van het doel van de behandeling. Wordt de behandeling bijvoorbeeld ingezet om een litteken te maskeren dan zijn in de meeste gevallen gemiddeld 75 grafts wel voldoende. Hebben we het over het volledig herstellen van de wenkbrauw dan moet er gedacht worden aan gemiddeld 350 grafts.

Wat zijn de risico’s?

In principe is een wenkbrauwtransplantatie een hele veilige behandeling zonder al te veel risico’s. Infecties komen zelden voor en de behandeling zelf verloopt zo goed als pijnloos omdat de patiënt lokaal wordt verdoofd. Wel kan er enige napijn ontstaan als de verdoving is uitgewerkt, de behandelde plek kan dan wat branderig aanvoelen. Ook kan het zijn dat er enige dagen na de ingreep wat zwellingen of blauwe plekken ontstaan maar dat die verdwijnen ook weer.

DHI-methode voor de wenkbrauwtransplantatie

Bij Visus haarkliniek in Rotterdam wordt er voor de behandeling uitsluitende gebruik gemaakt van de DHI implanteer methode. Dit apparaat is in staat om de grafts direct te implanteren zonder dat er eerst kleine incisies moeten worden gemaakt. Het voordeel daarvan is dat er nauwelijks schade ontstaat aan de huid en dat een en ander ook veel sneller herstelt. De DHI implanteer garandeert bovendien volledige controle over de diepte, hoek en richting van de haarzakjes die worden geïmplanteerd. Een voordeel dat genoemd kan worden is dat er zo goed als geen bloedingen optreden tijdens de behandeling. Ter vergelijking, bij de Micro FUE-methode kunnen er 45 tot 60 grafts per cm2 worden geïmplanteerd, bij de DHI-methode hebben we het al snel over 80 tot 90 grafts per cm2.

Nacontrole

Er wordt met de patiënt een afspraak gemaakt voor de eerste wasbeurt van het behandelde gebied in de haarkliniek van Visus. In de meeste gevallen wordt die afspraak gemaakt voor dag 2 na de ingreep. Daarna wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor over een maand, dan 6 maanden en vervolgens 12 maanden. Na een jaar is het eindresultaat het beste zichtbaar.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Zo kan je de nachtrust verbeteren

Door Redactie

Stappen na het ontdekken van een SOA: Hoe te handelen

Door Redactie

Ouderen blijven gezonder en vitaler dankzij een speciale verbinding in geval van nood

Door Redactie

Reageer op dit bericht