Hoe werkt seks?

post afbeelding

Seks lijkt vaak vanzelf te gaan.. we denken er niet over na.. Maar wat als het niet meer vanzelf gebeurt, dan ga je erover nadenken. Wil je weten hoe seks werkt.. lees dan deze blog!

Durf aan te geven wat jij lekker vindt!

Plezierige seks begint bij een prettige partnerrelatie waarin jij je veilig en op je gemak voelt. Vervolgens heb je voldoende seksuele prikkels nodig die jou kunnen opwinden. In hoeverre kan jijzelf of jouw partner jou stimuleren op een prettige manier. En durf je ook aan te geven wat je lekker vindt of wanneer je iets anders wilt. Een mens is afhankelijk van zijn/haar stemming en je partner kan niet weten waar jij vandaag zin in hebt. Bespreek je wensen en verwachtingen met je partner.

Positieve herinneringen aan seks

Vervolgens is het belangrijk om positieve herinneringen te hebben. Zodra je begint met vrijen worden deze herinneringen namelijk aangewakkerd; dit kan werken als katalysator of als rem. Dat betekent (helaas) ook dat wanneer jij vervelende ervaringen hebt of je wanneer jij je zorgen maakt over hoe je eruit ziet, dat dit doorwerkt in de zin in seks. Het is vooral belangrijk om te weten dat gedachtes zin in seks zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden. Je lichaam en geest werken immers samen.

Een gezond lichaam is belangrijk

Tenslotte is het belangrijk dat je een gezond lichaam hebt of dat je weet hoe je met je ziekte of beperking om kan gaan. Het gebruik van alcohol, drugs of medicijnen kunnen van invloed zijn bij seks. Het is daarom goed om alcohol en drugs te beperken en bij medicijnen de bijsluiter te lezen of bij je huisarts na te vragen wat de invloed ervan is.

3 Factoren die nodig zijn voor plezierige seks

Onderstaande 3 factoren maken voor jezelf duidelijk wat er nodig is voor plezierige seks of op welk vlak er wellicht iets niet goed zit. Geen nood; wanneer de seks niet goed werkt, kun je daar iets aan doen. Mocht je in je relatie vastlopen op het gebied van seksualiteit, aarzel dan niet om hiervoor hulp te zoeken. Een aantal gesprekken kan al tot verbetering leiden.

zin in seks - tips seksuologe

Wil je weten hoe je weer zin krijgt in seks.. lees dan mijn andere blog ‘Hoe maak jij zin in seks?


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Vrouwen met (meer) zin in seks

Door Yvonne van Baardwijk

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Hoe vergeet je je ex?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht