Hoe wil jij bevallen? Beslis mee!

post afbeelding

Samenwerken

In mijn verloskundige droom werkt iedereen met elkaar samen. De vrouw en haar naasten zijn lid van het team. Alle zorgverleners, betrokken bij de verloskundige zorg, zien het belang van goede kwalitatieve verloskunde. Er zijn geen tegenstrijdige belangen, alleen aanvullende. We klaren de klus met elkaar in jouw belang van moeder en kind. We hebben elkaar nodig en zijn aanvullend.

Individu versus maatschappij

Natuurlijk wordt er in de spreekkamer en verloskamer geluisterd naar jouw individuele behoeften bij de bevalling. Natuurlijk staat veiligheid voorop, elke aanstaande moeder wil een gezond kind. Vanzelfsprekend wordt gesproken over keuzevrijheid, rechten en wat je wilt.

Naast al jouw individuele behoeften is er die maatschappelijke behoefte van beter, veiliger en goedkoper. Hoe kunnen we de maatschappelijke behoefte en de individuele behoefte met elkaar in balans brengen? En de verloskundige zorg in Nederland vorm geven.

Minister Schipper wil niet in de spreekkamer gaan zitten, maar ze geeft wel een kader. Zijn die getoetst aan wat jij wil?

Digitale bestuurstafel

Dit is jouw moment, op 1 november aan de ‘digitale bestuurstafel’. Je wordt uitgenodigd om samen met gynaecologen, eerstelijns en tweedelijns verloskundigen van gedachten te wisselen. Hier kun je invloed hebben op de zorg en die laten afstemmen op jouw behoefte. De centrale ‘digitale bestuurskamer’ is in Utrecht in het UMC gelokaliseerd. Die is via webcast te volgen in je lokale ziekenhuis of thuis. Via Twitter #HWJB of sms 2255 HWJB en je bericht, doe je mee in de gedachtewisseling.

Wil je zwanger worden, ben je zwanger of al bevallen: praat mee en geef aan wat jij wilt. Er zijn 3 thema’s. Hoe wil jij bevallen? Zoals ik dat wil, veilig en met zekerheid.

Op 1 november praten in 30 ziekenhuizen vrouwen, verloskundigen en gynaecologen met elkaar. Praat nu mee, maar maak ook afspraken voor vervolg gesprekken. Wordt partner van het verloskundig team.

Ik reken op jouw bijdrage.

Tot 1 november

@AlecMalmberg

 

Hoe Wil Jij Bevallen? Laat je horen. 

Normale telefoon? Doe mee via SMS

SMS        

  1. SMS naar 2255
  2. Typ HWJBuw bericht
 

Twitteren? Stuur een tweet

Twitter

  1. Tweet uw bericht
  2. Verwerk #HWJB en #Q in uw tweet

 

Beperk elk bericht tot één SMS bericht

Per verstuurde SMS betaalt u de kosten die uw provider daarvoor rekent

Verstuurde berichten via internet zijn gratis, mits u een mobiel internet abonnement heeft

Livestream

Donderdag 1 november vanaf 17.30 uur is #HWJB live te zien via het internet, via deze livestream kun je het event bekijken! 

Tweets over #HWJB

//


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Steun bij stoppen met roken als je zwanger bent

Door Denise Hilhorst

Gratis eBook: Diagnose HELLP syndroom

Door Redactie GezondTotaal

Bloggen met AD(H)D: een hele uitdaging

Door Esther van Houten

Baringspijn: lachgas alternatieve pijnstiller

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht