Hoe zorg ik voor een gezonde, volle bos haar?

post afbeelding

Heb je dun haar en wil je eens ervaren wat het is om een volle bos haar te hebben? Of is je haar futloos en ben je op zoek naar tips om je haar gezond en een stuk voller te krijgen? Veel mensen denken dat ze wanneer ze eenmaal dun en/of futloos haar hebben, ze er weinig tegen kunnen doen. Hierdoor ontwikkelen sommige mensen een lager zelfbeeld, waardoor ze minder blij met zichzelf zijn. Gelukkig zijn er verschillende producten die je kunt gebruiken en dingen die je kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat je haar er weer gezond uitziet. We hebben hieronder een aantal tips voor je verzameld waarmee jij binnen de kortste keren weer kunt stralen.

Niet te vaak wassen

Een van de grootste fabels omtrent de gezondheid van je haar is dat je je haar elke dag of om de dag moet wassen. Hiervoor vind je zelfs diverse soorten shampoos die ervoor gemaakt zijn om iedere dag te gebruiken. Maar wist je dat het helemaal niet goed is om je haar zoveel te wassen? Was je haar hoogstens tweemaal per week om ervoor te zorgen dat je een volle bos behoudt die er ook nog eens stralend uitziet. Wanneer je te vaak je haar wast verdwijnen de natuurlijke oliën die in je haar zitten. Deze oliën zijn er juist voor de gezondheid en de frisse look van je kapsel.

Gebruik extensions

Heb je van jezelf dun haar en wil je het eens een flink stuk voller hebben? Dan is je haar niet te vaak wassen al een goede eerste stap. Je zult zien dat je haar binnen no time voller lijkt en er vooral een stuk gezonder uitziet. Een andere tip is om eens clip-in hair extensions te gebruiken. Met de extensions maak je volume voor het perfecte kapsel zonder dat je daarbij je echte haar beschadigt. Dat is ideaal wanneer je een gezonde, volle bos op je hoofd wilt hebben.

Föhn eens omgekeerd

Wanneer je je haar niet te vaak wast kan het geen kwaad om een (kwalitatieve) föhn te gebruiken om je haar mee droog te maken. Je kunt met behulp van een föhn tevens volume maken in je haar. Hoe? Heel simpel: gooi je haren naar voren en föhn vanaf onderaf in plaats vanaf bovenaf. Je haar wordt hierdoor een stuk voller dan wanneer je het plat maakt met de föhn vanaf bovenaf. Spray er daarna direct een beetje haarspray in zodat je haar lekker vol blijft gedurende de dag. Niet te veel, tenzij je natuurlijk voor een hippe 80ies look wilt gaan.

Check je eten en drinken

Wist je dat je eet- en drinkgewoontes ook veel invloed kunnen hebben op de gezondheid van je kapsel? Het is bijvoorbeeld van groot belang om iedere dag genoeg water te drinken, zowel voor je lichaam als voor de uitstraling van je haren. Eet daarnaast voldoende eiwitten; haar bestaat namelijk grotendeels uit een eiwit, namelijk keratine. Keratine zorgt ervoor dat je haar goed vol is en gezond is. Eiwitten vind je vooral in eieren, zuivelproducten, vlees zoals kip en kalkoen, noten en meer. Ook is het belangrijk om voldoende te bewegen want daardoor verbetert de circulatie van je bloed, wat ook weer van toepassing is op de gezondheid van je haar. Eet tot slot genoeg onverzadigde vetten, die je bijvoorbeeld vindt in noten, vis zoals zalm en avocado’s.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht