Holy hair shit: scheren, trimmen of laten groeien

post afbeelding

Tot mijn grote verbazing las ik een artikel dat schijnbaar de nieuwste trend gaat worden. Let op. Niet schrikken: hair ‘down under’. Zijn we eindelijk allemaal gewend aan de haarloze schaamstreek, zouden we de boel weer flink moeten laten groeien.

Scheren tot je erbij neervalt

De jonge mensen onder ons weten natuurlijk niet beter dan dat het heel normaal is om de waxing toko in te lopen of elke dag driftig met het scheermes de schaamstreek, benen en oksels onder handen te nemen. De mannen doen driftig mee met ontharen van hun gereedschap en torso. Het is de normaalste zaak van de wereld en eigenlijk vinden we het ranzig als we het niet doen. Waarom komt dan deze trend ineens terug? Ik voel weer een klein jaren 70 momentje opkomen.

Wel of niet?

Je hebt natuurlijk ook een klein groepje mensen die zich nooit aan dergelijke praktijken gewaagd hebben en stug het haar down under hebben laten zitten en ook nooit de moeite hebben genomen om zich af te vragen of het nou zo aantrekkelijk is om het wel of niet te scheren. Dat recht heeft natuurlijk iedereen.

Kale borst minder sexy

Persoonlijk vind ik dat alles gewoon weg mag. Vind je het als man niet nodig, ach dan zal ik er ook zeker geen punt van maken. Het is niet dat ik een man minder aantrekkelijk vindt als hij een borstkas heeft met haar. Integendeel, ik vind de gladde borstkassen toch een beetje minder sexy. Ik houd van dierlijk en mannelijk. Maar de schaamstreek vind ik dan wel weer fijn als deze gekapt en geschoren is. Is qua seks gewoon fijner. Maar dat is mijn bescheiden mening.

Gevoelig voor trends?

Eigenlijk is de grote vraag waarom komt de trend weer terug? Heeft dat te maken met de tijd waarin we leven en van alles meemaken. Of is dit te ver gezocht? Ik denk eigenlijk dat we gewoon gevoelig zijn voor de media die dan ergens schrijven dat het de nieuwste trend wordt om alles in volle glorie te laten groeien. Wij zijn gewoon de makke schapen die volgen wat ons wordt voorgedragen.

Rondgang bij mijn vriendinnen

Persoonlijk vind ik dit een lastige. Wel denk ik dat menig vrouw in ieder geval zich niet laat verleiden om aan deze trend gehoor te geven. Althans niet in mijn vriendinnen groep. Uiteraard heb ik deze vraag voorgelegd aan alle vrouwen en mannen in mijn omgeving. Massaal vinden we dus eigenlijk dat hair down under een echte NO GO is. Maar wie zijn wij om dit vinden.

Haarloos of kort getrimd

Wat blijkt, ruim 60 procent van de mannen ziet de schaamstreek bij hun partner het liefst ‘haarloos’. De overige 40 procent is voornamelijk voor de korte, getrimde look, terwijl een kleine minderheid geen voorkeur heeft. De vrouwen waren echter iets minder kieskeurig met een eerlijke verdeling tussen haarloos, getrimd of gedeeltelijk geschoren/gewaxt.

Maar bovenstaande is puur en alleen mijn vriendengroep. Daarom ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jullie mening.

Holy Hair tips en tricks

Om de trend in ieder geval geen recht van bestaan te geven nog even alle Holy Hair tips en tricks op een rij…

  • Start met een warm bad of hete douche
  • Gebruik babyolie, kokosolie of een andere fijne olie om te scheren. Dit verzacht de huid en geeft geen irritatie. Niets is zo lelijk als allemaal kleine irritatie bultjes
  • Vervang zeer regelmatig het scheermesje en ontsmet deze eerst met alcohol
  • Scheer met de haargroeirichting mee
  • Scheer niet meer dan twee keer over dezelfde plek

Succes met jouw keuze!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Ongewenst haar: wat doe je eraan?

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht