Hot stone massage

post afbeelding

De basaltstenen

De indianen maakten vroeger al gebruik van de hot stone massage met behulp van warme lavastenen. Nu worden er nog steeds lavastenen gebruikt voor de hot stone massage, namelijk afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die bruikbaar zijn voor massage, omdat ze door de jaren heen glad zijn geworden door water en zand. Ook bevatten deze stenen veel ijzer en magnesium, wat ervoor zorgt dat warmte lang vastgehouden kan worden. De grootte van de stenen varieert van twee tot twaalf centimeter lang.

Verloop van een hot stone massage

Tijdens een hot stone massage worden basaltstenen met een temperatuur van ongeveer 45 graden op diverse plekken van het lichaam neergelegd. Wanneer er een rode plek ontstaat na drie tot vijf minuten, worden de stenen van het lichaam afgehaald. De rode plek betekent dat de doorbloeding op gang is gekomen. Dan wordt er olie op het lichaam gewreven. De geoliede plekken van het lichaam worden zowel met de stenen als met de handen gemasseerd.

Wat doet de hot stone massage met het lichaam?

Deze massage zorgt ervoor dat de stofwisseling, orgaanfuncties en het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Ook kan een hot stone massage prettig zijn voor mensen met pijnlijke spieren, omdat tijdens een hot stone massage erg weinig druk op het lichaam komt te staan. De massage is zeer effectief, omdat de warmte van de stenen in combinatie met beweging diep de spieren intrekt. Daarnaast harmoniseert de hot stone massage de mentale, fysieke en emotionele energieën, waardoor je lichaam na de massage helemaal in balans is.

 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Herfst. Ga naar buiten en geniet!

Door Gast Blogger

Bijzonder notitieboekje: Sta op en wandel

Door Redactie GezondTotaal

Last van slapeloosheid? Oefen dan eens met yin yoga

Door Jolanda Hamers

Elkaar opnieuw ontdekken met erotische massage

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht