In actie tegen kinderprostitutie

post afbeelding

In India worden duizenden meisjes gedwongen tot prostitutie en opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. Ongelofelijk maar waar. Niet alleen in India maar ook in heel veel andere landen gebeurt dit dagelijks.

Vaak gaat het om jonge meisjes. Hele jonge meisjes. Een wereld die mijn denkvermogen te boven gaan. Een wereld waar ik eigenlijk het bestaan niet van wil weten. Toch is het een feit en mijn moederhart komt in opstand. We moeten iets doen om deze zwaar beschadigde meisjes een helpende hand te geven.

Hoe kan ik dit weigeren

Als mens, als moeder kan ik niet stil zitten en doen alsof het niet bestaat. Toen mij gevraagd werd door Wimmy Hu (algemeen adviseur van Free A girl) om mee te doen aan de landelijke actie’ lock me up free a girl’, heb ik direct ‘ja’ gezegd. Want hoe kan ik dit nu weigeren. Wimmy is voor mij een voorbeeld. Een vrouw met een groot hart. Ik heb haar leren kennen als iemand die de wereld een beetje beter kleurt en iemand die het opneemt voor meisjes die behandeld worden alsof ze niemand zijn. Ja, zij maakt daadwerkelijk het verschil. Bezoekt de opvangtehuizen, ontmoet de meisjes en bevrijd de meisjes met een team van professionals. R.E.S.P.E.C.T!

12 uur opsluiten in hokje van 1 bij 2 meter

Om aandacht te vragen voor dit probleem, houden we van dinsdag 20 mei tot en met zaterdag 24 mei de actie Lock me Up – Free a Girl. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, laten deelnemers zich op verschillende locaties door heel Nederland, 12 uur lang opsluiten in zo’n hokje. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer meisjes Free a Girl uit de prostitutie kan bevrijden. Ook ik geef 12 uur van mijn vrijheid op en laat me opsluiten in een hokje van 1 bij 2 in restaurant Ai Uchi in Hilversum. En zal ik de komende weken 2500 euro ophalen om zo het verschil te maken. Met dit bedrag kunnen we op zijn minst 1 meisje bevrijden en weer een leven geven. Iedere euro telt.

Over Lock me Up

Lock me Up – Free a Girl is een initiatief van stichting Free a Girl en Wimmy Hu (oprichter van THE RED SUN en Algemeen Adviseur van Free a Girl). In 2012 en in 2013 was de actie een groot succes. Zondag 25 mei maakt Free a Girl de eindopbrengst bekend.

Mensenhandelaren

Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit de prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 5 jaar heeft de stichting bijgedragen aan de bevrijding van bijna 2.600 meisjes. Ook werken zij samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Ambassadeurs

Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties in de landen waar de problematiek het grootst en de vorm het meest schrijnend is. Zij steunen zestien partnerorganisaties in diverse landen binnen Azië, in Brazilië, Kameroen, Moldavië en Nederland. Froukje de Both, Arjan Erkel, Glennis Grace, Vivian Reijs, Wesley Sneijder, Yolanthe Sneijder Cabau, John Ewbank, Jim Bakkum en Bettina Holwerda-Bakkum zijn ambassadeur van Free a Girl.

artikel free a girl

Doneer ook!

Ik laat mij 12 uur lang opsluiten in zo’n hokje. Help mij om minimaal € 2.500 op te halen, zodat Free a Girl nog meer meisjes kan bevrijden! Doneer hier! Niet voor mij, maar voor deze kinderen! Samen kunnen we het verschil maken.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Reageer op dit bericht