In alle rust en privacy genieten van een privé sauna

post afbeelding

Wanneer heb jij voor het laatst echt even een momentje voor jezelf genomen? Veel mensen zijn erg druk met hun werk, hobby’s en vrienden of familie en hebben weinig gelegenheden goed te ontspannen. En dat terwijl dit wel nodig is, aangezien teveel drukte kan leiden tot stress en een slecht voedings- of slaappatroon.

Een bezoek aan een sauna geeft je het ultieme moment om te ontspannen. Geen afleiding van bijvoorbeeld mobiele telefoon, tv of computer. Alle gedachten aan alles dat je nog moet of wilt doen laten varen, en je alleen maar concentreren op je ademhaling of hartslag, rustgevende muziek of specifieke geur tijdens een opgieting.

Geen liefhebber van een openbare sauna?

Niet iedereen gaat echter zomaar naar een openbare sauna. Ondanks dat ze wel graag eens zouden willen genieten van een dagje wellness met spafaciliteiten, staan ze niet te springen om zich letterlijk ‘bloot te geven’ aan andere onbekende saunabezoekers. De oplossing? Een bezoek aan een privé sauna met zwembad. Hier huur je alle faciliteiten voor je eigen gezelschap af, je hoeft je dus niet ongemakkelijk te voelen omdat je je bekeken voelt. Ondanks dat dat idee vaak onterecht is.

Maar ook de doorgewinterde saunagangers bezoeken steeds vake privé sauna’s, omdat ze hier nooit hoeven te wachten totdat er plaats vrijgekomen is een sauna of een relaxruimte, en je zelf de saunatemperatuur kunt instellen, je eigen muziek kunt kiezen en zelfs de geur van een opgieting kunt bepalen. Voor mensen die juist nog nooit eerder een sauna hebben bezocht is het fijn om een uitgebreide uitleg te krijgen over bijvoorbeeld de saunagangen en bepaalde gebruiken, zodat je rustig kunt genieten van je eerste kennismaking met wellness.

Hierom is een sauna goed voor je lichaam

Een bezoek aan een sauna geeft niet alleen de mogelijkheid je geestelijk te ontspannen, maar heeft ook vele voordelen voor je fysieke gezondheid. De reiniging die plaatsvindt zorgt niet alleen voor een schoon lijf, maar ook een gezond en fit lichaam. Door de warmte in een sauna moet het lichaam flink aan de slag om weer te koelen. Koeling gebeurt door middel van zweet dat verdampt, en om te zweten gaan je poriën openstaan. Dit maakt het na een saunagang gemakkelijker om je lichaam aan de buitenkant eens goed te scrubben en zo alle losgeweekte oude huiddeeltjes en cellen te verwijderen.

Veel zweten dus veel water drinken

Doordat je zoveel zweet is het belangrijk veel water te drinken. Dit water gebruikt je lichaam ook direct om afvalstoffen af te voeren die ontstaan tijdens de inspanning om koel te blijven. Na een paar saunagangen krijg je vaak een heerlijk loom gevoel doordat je lichaam vermoeid begint te raken door de intervallen tussen warm en koud. Zwembaden en whirlpoolbaden die vaak aanwezig zijn bij sauna’s, geven de mogelijkheid je spieren ook te ontspannen.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

6 tips tegen een droge huid

Door Redactie GezondTotaal

Overmatig zweten tijdens het sporten? Vijf tips!

Door Gast Blogger

Je lichaam heeft bijzonder aanpassingsvermogen

Door Ires Libert

Neem jij makkelijk tijd voor jezelf?

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht