Is het mogelijk om te genezen van incontinentie?

post afbeelding

Incontinentie is een probleem dat veel mensen treft, zowel mannen als vrouwen. ​​Tena incontinentiemateriaal  kan dan ook een fijne oplossing bieden als het gaat om incontinentie. Er bestaan een aantal behandelingen voor incontinentie, maar is het mogelijk om incontinentie volledig te genezen? Het antwoord is: in de meeste gevallen wel. 

Wat is incontinentie?

Incontinentie is het onvermogen om de urine of ontlasting onder controle te houden. Het kan een tijdelijke of permanente aandoening zijn. Er zijn twee soorten incontinentie: urine- en ontlastingsincontinentie. Urine-incontinentie is de meest voorkomende vorm en treedt op wanneer er urine uit de blaas lekt. Fecale incontinentie treedt op wanneer de ontlasting uit het rectum lekt. Beiden erg vervelend, en vaker voorkomend dan gedacht. Er zijn situaties waarin leeftijd een rol spelen, heel jong of juist wat ouder, of een tijdelijke herstelperiode na bijvoorbeeld een operatie. Ook alcohol kan sterk van invloed zijn op de controle over de blaas. Maar ook tijdens een flinke lachbui of bij een activiteit, zoals het springen op een trampoline, kan incontinentie voorkomen. Als je aanhoudende klachten heeft, is het altijd raadzaam langs de huisarts te gaan. 

Behandelingen voor incontinentie

Er bestaan verschillende behandelingen voor incontinentie. Er zijn een aantal medicijnen beschikbaar die zowel urine- als ontlastingsincontinentie kunnen behandelen. Deze medicijnen versterken de spieren rond de blaas of het rectum, waardoor het urineverlies onder controle wordt gehouden. Daarnaast kan er in sommige gevallen een operatie nodig zijn om de oorzaak van de incontinentie te verhelpen. Als inspanningsincontinentie bijvoorbeeld wordt veroorzaakt door zwakke bekkenbodemspieren, kan een operatie worden uitgevoerd om deze spieren te versterken. Bovendien kunnen veranderingen in de levensstijl ook bijdragen aan je incontinentieprobleem. Als je lijdt aan urine- of ontlastingsincontinentie, zijn er bepaalde veranderingen in jouw leefstijl die je kunnen helpen jouw toestand te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld cafeïne en alcohol vermijden, stoppen met roken en regelmatig sporten. Deze veranderingen kunnen vaak nog het lastigste zijn, omdat het hier gaat om gedragsverandering. Mensen zijn gewoontedieren, dus het kan enige moeite kosten om in het begin een nieuwe levensstijl aan te meten. Praat hierover met anderen en wees aardig voor jezelf. Het kan zijn dat het even duurt, maar als je er iedere dag mee bezig bent, zult je na een week of 3 zichtbare verandering merken. 

Kortom, wanneer je last hebt van incontinentieproblemen kunnen producten van Tena een goede oplossing zijn, zoals de Tena lady. Daarnaast bestaan er ook nog behandelingen om incontinentie tegen te gaan. Hierbij kun je denken aan medicijnen en een operatie om incontinentie te verhelpen. Bovendien kunnen veranderen in de levensstijl ook bijdragen. 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat te doen als je last hebt van diarree?

Door Redactie

Zo kan je gezond borstvoeding geven

Door Redactie

Dit is wat je moet weten over de beste gezichtsreinigers

Door Redactie

Minder bekende invloeden op de gezondheid

Door Redactie

Reageer op dit bericht

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.