Is het verstandig om naar jouw ex-partner terug te gaan?

post afbeelding

Relaties kunnen na verloop van tijd stuk lopen, waardoor beide partijen niet langer door willen gaan. In enkele situaties is er iemand die verder wil. Hij of zij wilt hem of haar terug! Dit kan vooral direct na de relatie de juiste beslissing lijken, omdat je dan nog vol met emoties zit.

In bepaalde situaties is het niet verstandig om terug te gaan naar jouw ex. Dit geldt niet voor iedere relatie, maar kan nog weleens voorkomen. Het is zonde als mensen veel tijd steken in het terugkrijgen van hun ex en je later tegen dezelfde problemen aanloopt. Dan is het de investering niet waard. Het kost namelijk veel tijd en energie om opnieuw een relatie te starten.

Wat als het voor de eerste keer fout is gegaan?

Soms loopt een ruzie uit de hand, ook in een goede relatie kan dit voorkomen. Het is helemaal niet erg als dit gebeurt. Maar als je nog nooit eerder ruzie met jouw partner hebt gehad, dan kan dit een ongemakkelijke situatie opleveren. Vaak kunnen ruzies echter goed worden opgelost, vooral wanneer het de eerste ruzie is die jullie gehad hebben. Dan is het gemakkelijker om jouw ex terug te krijgen.

Het is helemaal niet lastig om elkaar te vergeven wanneer het om een eerste ruzie gaat. In dat geval kan één van de partners de ander nog een tweede kans geven en kan de relatie herstellen. Dit geldt niet voor iedere relatie, zo is dit bij een fysieke ruzie al een heel ander verhaal.

Wat moet je doen bij fysiek geweld?

Bij sporadische acties kan iemand zomaar agressief worden en een klap aan de ander uitdelen. Dit komt helaas vaker voor dan je denkt. Dit is geen goed teken voor de rest van jullie relatie en het is logisch om er dan een punt achter te zetten met jouw ex. Of het nu van jouw kant kwam of de kant van jouw partner.

Wat doe je als de ander is vreemdgegaan?

Het is vervelend wanneer jouw ex-partner ervoor heeft gekozen om met een ander naar bed te gaan. Dit zijn situaties die je nooit meer gaat vergeten en geeft jullie relatie een zwarte rand. Veel relaties zullen stoppen als er iemand is vreemdgegaan. Toch is er een kleine kans dat jullie relatie herstelt, het zal in dat geval lang duren voor het vertrouwen weer wordt teruggevonden. Als het een tweede keer gebeurt, is de kans zeer klein dat het weer goedkomt. Vaak wordt in dat geval besloten dat een relatie wordt stopgezet.

Bronnen:
http://www.idee-pmc.nl/relaties/relaties_vreemdgaan.html
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2212426-een-op-drie-nederlanders-vindt-geweld-binnen-relatie-soms-acceptabel.html


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Een fijne ochtendroutine die jou energie geeft!

Door Lieve Peters

Wat zijn waarzeggers en zijn ze betrouwbaar?

Door Redactie

Grootste voordelen van yoga

Door Redactie

Zo creëer je een rustgevende avondroutine!

Door Lieve Peters

Reageer op dit bericht