Is stoppen met roken een van jouw goede voornemens? Let op!

post afbeelding

Waarom rook je eigenlijk?

Vraag je zelf eens serieus af waarom je NU rookt. Niet waarom je ooit begonnen bent of hoe het ooit van een paar sigaretjes per week is uitgegroeid tot het aantal dat je nu rookt op een dag. Waarom is dit belangrijk? Voor veel mensen is de sigaret namelijk een soort ingeslikt maatje geworden. Niet een zorgzaam maatje weliswaar, maar je hebt best wat te verliezen als je stopt met roken.

Waarom wil je eigenlijk stoppen met roken?

Belangrijk is dat je ook weet waarom je graag zou willen stoppen. Die doelen liggen vaak in de toekomst. Je weet bijvoorbeeld dat het eigenlijk heel ongezond is en dat het dus beter is om er nu mee te stoppen zodat je ‘later’ niet eerder doodgaat aan bijvoorbeeld longkanker door het roken. Je moet nu afzien om later een voordeel te hebben.

Je voelt je net een kwijlende hond of stampende peuter als roker

Omdat je zo vaak moet roken om de ontwenningsverschijnselen van nicotine op te heffen is de sigaret aan van alles gekoppeld. Onbewust zijn er prikkels die je aan het roken doen denken. Je voelt je net een kwijlende hond. Nadat je je bewust wordt van die hunkering wordt je ongeduldig en ongezellig. Je wilt je shotje nu: je wordt een stampende peuter, je verdraagt geen uitstel. Wat zou je als ouder adviseren aan de ouder van zo’n krijsend kind in de supermarkt? Juist. Dat dat kind (en dus zijn ouders) eens normaal moeten doen en dat nee nee is. Stoppen met huilen, starten met opvoeden, probleem opgelost. Ja toch?

Stoppen met roken? De scheurkalender “Nederland Stopt! Met roken” helpt je

Goed nieuws! In dit verhaal, stoppen met roken, ben jij volwassen en je kun je nadenken: over jezelf, over wie je wilt zijn. Hoe je wilt dat de toekomst eruit ziet. Je kunt er bewust voor kiezen je leven en leefstijl te veranderen. Wil jij stoppen met roken? Wil je het echt? Super. De scheurkalender Nederland stopt! Met roken helpt hierbij: 30 dagen voorbereiding en dan 365 dagen gestopt blijven. Zonder datum.

Bestellen of winnen?

Want waarom zou je perse 1 januari willen stoppen als je brak bent van de champagne en de oliebollen?! Het is inderdaad een mooie datum met de nodige symboliek, maar geloof me, dit maakt het stoppen niet moeilijk. Op 2 januari is iedereen de jaarwisseling al bijna vergeten en begint het normale leven weer, maar voor jou niet. Welke datum het voor jou ook wordt, bestel de scheurkalender of doe mee met de WIN actie op de Facebook pagina van GezondTotaal en WIN een van de 10 scheurkalenders Nederland Stopt! Met roken.

Succes en hou vol!

Veel succes! Je gaat zoveel geld overhouden en je beter voelen. Echt, het duurt een paar weken, maar dan heb je ook wat. En ik kan het weten, ik rookte zelf vanaf mijn twaalfde.

Veel liefs, veel succes en alvast prettige dagen gewenst.

Wanda de Kanter 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Roken populair onder jongvolwassenen

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Ik ben mijn kanker niet

Door Femke van Rossum (1973 - 2016)

Haaruitval bij vrouwen: een taboe?

Door Jolanda Hamers

Reageer op dit bericht