Is ‘verse’ muntthee nou echt zo gezond als we denken?

post afbeelding

Eigenlijk zie je het steeds vaker en kan je het ook in bijna ieder restaurant krijgen: muntthee. Meestal krijg je er dan ook nog honing bij omdat dit een gouden combinatie wordt genoemd. Is muntthee echt zo gezond? Zijn er nadelen verbonden aan de thee? Is te veel van deze thee ongezond en hoeveel moet je er per dag van drinken?

Wat is muntthee precies?

Oorspronkelijk komt de muntthee uit Marokko. Je doet wat takjes met muntbladeren in een kop heet water en laat dat enkele minuten intrekken, Daarna heb je een heerlijke geurende kop verse en groene thee. In Nederland wordt meestal de Aarmunt gebruikt en die hoort bij de familie van sterk geurende planten.

De combinatie muntthee en honing

Honing is in feite ook voor 99% suiker en net als voor andere suikers geldt dat te veel daarvan niet goed voor je is. Honing bevat echter wel gezonde stoffen, zoals vitamines en mineralen die je niet aantreft in kristalsuiker. Honing is dus beter voor je als je de muntthee wilt zoeten en het is een betere combinatie dan thee met andere suikers.

Lees ook: Hoe gezond is honing eigenlijk?

Muntthee en honing

Afvallen met deze thee

Afvallen met muntthee? Het zal je vast niet verbazen dat je beslist niet afvalt als je deze thee gaat gebruiken maar verder niets verandert aan je eetpatroon. Thee zonder dat deze gezoet is, bevat uiteraard nauwelijks calorieën en als je dat gaat drinken in plaats van frisdrank met veel suikers, zal je minder calorieën binnen krijgen. Ook kan de sterke geur ervoor zorgen dat de hongerprikkel wordt onderdrukt. Als je naast het drinken van de thee ook gezonder gaat eten en meer beweegt, zal dat je doen afvallen en niet specifiek het drinken van de thee. Overigens kun je zoveel verse muntthee drinken als je wilt.

Verse muntthee is gezond!

Muntthee bevat net als theesoorten behoorlijk veel antioxidanten. Antioxidanten zijn goed voor je lichaam en je gezondheid. Antioxidanten zijn de stoffen die het lichaam beschermen tegen allerlei agressieve stoffen die bijvoorbeeld kanker en hart- en vaatziekten kunnen veroorzaken. In muntthee zit geen theïne, de stof die vergelijkbaar is met cafeïne. Daarom zijn er geen nadelen verbonden aan het drinken van meerdere koppen muntthee, ook niet voordat je gaat slapen.

Verse muntthee gezond

Verdere voordelen van groene muntthee

Muntthee stimuleert de speekselklieren waardoor er enzymen worden aangemaakt die de spijsvertering bevorderen. Er zit ook een stof in de thee die het lichaam ertoe aanzet om ijzer te absorberen. IJzer is belangrijk bij de aanmaak van hemoglobine dat cruciaal is voor het transport van zuurstof door het lichaam. Voor deze thee geldt ook dat het een positief effect heeft op je geheugen. Dit bleek uit een onderzoek dat is gepubliceerd in het International Journal of Neuroscience.

Munt heeft een antibacteriële werking en remt de groei van bepaalde schimmels. Ook mondwaters bevatten daarom vaak munt. Met deze thee krijg je een schonere en frissere mond. Veel mensen gebruiken ook muntthee bij verkoudheid. Natuurlijk bestrijdt muntthee geen virussen, maar het bevordert wel het oplossen van slijm.

Kortom, geniet gewoon van je kopje gezonde muntthee!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Een fijne ochtendroutine die jou energie geeft!

Door Lieve Peters

Wat zijn waarzeggers en zijn ze betrouwbaar?

Door Redactie

Grootste voordelen van yoga

Door Redactie

Zo creëer je een rustgevende avondroutine!

Door Lieve Peters

Reageer op dit bericht