Je gezondheid verbeteren? There is an app for that!

post afbeelding

De zomer is officieel voorbij, de herfst is begonnen! Het terrasjesweer ligt achter ons en in de zon uitbuiken behoort tot het verleden. De zomer heeft voor velen haar sporen nagelaten die zichtbaar zijn op de weegschaal. Tijd dus om flink te gaan sporten. Vanaf vandaag gaan we met z’n allen bewegen! Via een verscheidenheid aan handige en gratis apps ben je binnen luttele weken weer superfit en is je lijf helemaal winter-proof.

Inzicht in jouw sportprestaties dankzij applicaties

Sport- en health-apps zijn er in overvloed. Een leven zonder smartphone is voor velen inmiddels ondenkbaar, geen wonder dus dat je je smartphone als leidraad gebruikt richting een gezondere leefstijl. Het principe van alle sport- en health-apps is “meten is weten”. Applicaties meten jouw gegevens tijdens het bewegen waardoor jij inzicht krijgt in jouw sportprestaties, gezondheid of fysieke gesteldheid. Ook voor het stellen en behalen van persoonlijke doelen zijn verschillende applicaties zeer geschikt.

Welke app kies jij om jouw sportprestaties te meten?

Hardlopen

Jouw applicatie keuze hangt natuurlijk deels af van de sport of activiteit die je beoefent. Voor de (hard)lopers onder ons is Runkeeper een goed voorbeeld.  Een complete hardloopapplicatie die alle nuttige informatie zoals route, hartslag en verbrande calorieën voor je bijhoudt. Je kunt zelfs een target stellen wanneer je exact wilt weten hoeveel kilometer je nog moet rennen om bijvoorbeeld een halve kilogram af te vallen.

Endomondo en Nike+ zijn vergelijkbaar aan Runkeeper. In de EndoMondo app kan je kiezen welke sport je wilt beoefenen. Wil je een potje boksen of liever een paar baantjes roeien? In alle gevallen kan je met EndoMondo uitrekenen hoe hard je lijf gewerkt heeft.

Wandelen

Wandelaars kunnen terecht bij de app ‘Wandelen’. De enorme database met wandelingen en wandelroutes geeft je voldoende inspiratie om te genieten van de natuur en de frisse lucht. Via een kaartje kan je de routes van te voren ontdekken.

Fietsen

Ben jij meer een fietser dan een (hard)loper? Ook dan is er volop keuze en aanbod. Strava is de fietsvariant van Runkeeper. De applicatie houdt precies bij hoeveel je fietst, waar je fietst en hebt gefietst, hoeveel calorieën je met die activiteiten hebt verbrand en welke afstanden je vrienden allemaal hebben afgecrost op hun tweewieler.

Gemak dient te mens

De smartphone maakt je leven als gebruiker niet alleen sportiever maar ook steeds gemakkelijker. Steeds meer apps geven je advies over gezond eten, afvallen en het juiste bioritme.

Deze apps helpen je om een gezond eetpatroon te realiseren of zorgen er juist voor dat je prettig wakker wordt. De app Mijn Eetmeter bijvoorbeeld van het Voedingscentrum laat zien of je niet te veel calorieën binnenkrijgt op een dag en kijkt daarnaast of je maaltijden de juiste voedingsstoffen bevatten.  Het handige van deze app is dat deze ook gekoppeld is aan de website www.MijnVoedingscetrum.nl alwaar je extra adviezen kunt lezen op basis van de gegevens die je in de app hebt ingevoerd.

De Sleep Cycle analyseert je persoonlijke slaapcyclus en bepaalt wat voor jou het gunstigste moment is om wakker te worden. Nooit meer lastig opstaan!

Hoe werkt het?

Alle apps werken aan de hand van het telefoonnetwerk, een ingebouwde GPS-chip en accelerometer. Ze monitoren je beweging en verplaatsing. Via een draadloze internetverbinding deel je verrichtingen met je netwerk. De keuze voor een applicatie is afhankelijk van wat de app inzichtelijk moet maken en wat je zelf fijn vindt werken natuurlijk. De meeste applicaties zijn beschikbaar voor Android en iOS mobiele telefoons en tablets. Voor Windows Phone 8 Lumia telefoons zijn er ook diverse applicaties beschikbaar, maar nog niet alle bovengenoemde apps vind je terug in de appstore van Microsoft.

Gebruik de juiste smartphone om fitter te worden

Mocht je huidige toestel niet compatible zijn met één van de applicaties die je graag wilt gebruiken, kies dan voor een goedkoop toestel plus een sim only abonnement van bijvoorbeeld Simyo. Niet op zoek naar een nieuw toestel, maar toch toe aan verlenging of een goedkoper maandelijks tarief? Kies dan voor een sim-only abonnement, installeer jouw favoriete sport- of health-app op je smartphone en geniet van een gezondere leefstijl.

Tip: Bekijk in vergelijkers de voordeligste prepaid en goedkoopste sim only aanbiedingen.

Heel veel sport & smartphone plezier in jouw avontuur naar een gezondere leefstijl!


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Ja mannen, vrouwen doen óók aan sport!

Door Dorien Dek

Hardlopen: meten is weten!

Door Heidie van der Horst

Swing it out Zumba!

Door Chantal Kroese

Lekker in m’n vel dankzij wondermiddel

Door Evelien Nederhoed

Reageer op dit bericht