Je verslaving verslaan

post afbeelding

Heel veel mensen in ons land lijden aan een verslaving. Denk bijvoorbeeld aan veel voorkomende verslavingen aan drugs, gokken en drinken, maar ook gamen of roken. Wanneer je niet meer ‘normaal’ kunt functioneren zonder toe te geven aan de verleiding, kun je spreken van een verslaving. Een verslaving kan een zware druk leggen op jezelf en je directe omgeving. Veel personen worden humeurig of zelfs agressief wanneer ze niet kunnen drinken of gokken. Bovendien kost een verslaving vaak handenvol geld. Natuurlijk probeer je eerst zelf van je verslaving af te komen maar soms is toch echt deskundige verslavingszorg nodig om je leven weer op de rit te kunnen krijgen.

Schaam je niet om hulp te vragen


Om een verslaving het hoofd te kunnen bieden moet je sterk in je schoenen staan. Sommige mensen lukt het om zelfstandig van een drank of drugsverslaving af te komen maar veel vaker komt het voor dat je meer baat hebt bij deskundige zorg. Schaam je niet om tijdig om hulp te vragen wanneer je merkt dat je de situatie niet langer de baas bent. Hulp vragen is zeker geen vorm van zwakte, maar eerder een actie van kracht om je verslaving te lijf te gaan. Door zelf hulp te vragen kom je bijvoorbeeld in contact met lotgenoten en hebben jullie steun aan elkaar. Een verslaving in je eentje verwerken is eigenlijk jezelf tekortdoen. Wanneer je weet dat je bij problemen bij iemand terecht kunt, sta je een stuk sterker in je schoenen.

Stap voor stap 

Wie zelf al eens met een verslaving of met een verslaafd iemand in zijn vriendenkring te maken heeft gehad weet dat een verslaving echt geen kwestie is die binnen een week is opgelost. Het vergt tijd, soms teleurstelling en vooral veel moed om samen te werken aan herstel. Via connection-sggz.nl kan je op verschillende manieren hulp krijgen bij het definitief verslaan van je verslaving. Via diverse programma’s werk je stap voor stap en met deskundige coaches aan je herstel. Ook familieleden van verslaafden kunnen hier terecht om bijvoorbeeld een familieprogramma te volgen en zo te leren hoe met de situatie thuis om te gaan. Via sport, gesprekken en andere uitdagingen wordt gewerkt aan de verslaving en allerlei zaken die daarmee verwant zijn zoals bijvoorbeeld opgebouwde schulden. Een verslaving kan iedereen overkomen en is zeker geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Door deskundige hulp te zoeken heb je een reële kans om je leven weer op te pakken en door te gaan zoals je voor de verslaving bezig was of juist een hele andere weg in te slaan.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Ben jij ook zo’n enorme koukleum? Vijf tips die jou helpen om het warm te krijgen

Door Redactie

Tips om rimpels op je voorhoofd te verminderen

Door Redactie

Hoofdgerecht: groen, groener, groenst met een beetje roze

Door Redactie

Deepplane facelift, wat is dat?

Door Redactie

Reageer op dit bericht

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.