Kan swingen mijn seksleven verrijken?

post afbeelding

Wellicht heb je er al eens over gehoord: swingen. Een (getrouwd) stel wat op zoek is naar intiem contact met een ander koppeltje. Waarom? Een swinger wil graag zijn/haar seksleven verbreden en een huwelijk of relatie spannend houden. In dit artikel lees je meer over het fenomeen “swingen”.

Wat is swingen precies?

Swingers worden veelal omschreven als open minded koppels. Mannen en vrouwen met een drang naar seksuele vrijheid die niet alleen de lakens willen delen met hun partner. Swingen is op een gelijkwaardig niveau seksueel contact hebben met een ander stel. Een ander woord voor swingen is een partnerruil. Je ruilt als het ware van partner voor een korte duur van bijvoorbeeld van een avond. Een partnerruil kan zowel plaatsvinden tussen een hetero als een homoseksueel stel.l

Wat is het doel van swingen?

Het voornaamste doel van swingen is om het seksleven van jou en je partner te verbreden. Een ander doel is het voeden van de drang naar vrijheid. Voor veel mannen en vrouwen is seksueel contact “buiten de deur” de ultieme vorm van vrijheid in een (vaste) relatie.

Ondanks de stijgende populariteit van swingen is het lang niet geschikt voor iedereen. Ben je jaloers ingesteld dan is dit absoluut niets voor jou. Ben je daarentegen bereid om je partner te delen en lig je niet wakker van het idee dat jouw partner met iemand anders seksueel contact heeft, lees dan verder om te kijken om swingen iets voor je is.

Is swingen iets voor jou?

Om te weten of swingen iets voor jou is kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Kan ik mijn partner delen zonder jaloers te zijn?
  • Wil ik daadwerkelijk seks met iemand anders of is het meer een fantasie?
  • Wat voor grenzen zou ik stellen als een swinger zou zijn?
  • Zou mijn relatie kapot kunnen gaan door swingen?
  • Zou mijn partner open staan voor een swingers bestaan?

Door op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen kom je erachter of swingen iets voor je is. Als je het lastig vind om met je partner te praten over swingen geef dan subtiele hints en probeer erachter te komen of hij er voor open staat.

Waar vind je swingers?

Als jij en je partner samen willen gaan swingen is het zaak om gelijkgestemden te vinden. Dit kan op verschillende manieren:

  • Ga naar een swingers party
  • Bezoek een swingersclub
  • Schrijf je in op een swingers site

GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Zo kom je uit je seksuele winterdip

Door Gast Blogger

Sekspeeltjes goed voor je gezondheid?

Door Redactie GezondTotaal

Sleur? Fijn seksleven komt niet vanzelf!

Door Maartje Goedhart

Reageer op dit bericht