Kies de beste merken en producten met de Boodschapp

post afbeelding

Scannen, weten, kiezen

We leven in een tijd met veel keuzes. Veel verschillende kleding, verschillende vervoersmiddelen maar ook veel verschillende soorten eetproducten. En wanneer je eindelijk de keuze hebt gemaakt welke producten je gaat kopen voor het avondeten, dan moet je nog kiezen voor een merk. Maar hoe weet je nou eigenlijk welk merk het beste en gezondst is? De Boodschapp helpt je bij het maken van deze keuzes.

De Boodschapp helpt gezonde producten te kiezen

De keuze is reuze. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar pastasaus, heb je niet alleen de keuze uit veel verschillende soorten smaken, maar ook de keuze uit veel verschillende soorten merken. En welke saus moet je dan kiezen? Grand Italia? Heinz? Bertolli? Of toch maar het huismerk? Hoewel de sauzen hetzelfde lijken te zijn, kunnen ze sterk van elkaar verschillen qua gewicht, ingrediënten en samenstelling. Een gezonde keuze maken is dus geen makkelijke opgave. Boodschapp vergelijkt de samenstelling en prijs van ruim 3600 voorverpakte eetproducten uit de supermarkten Albert Heijn, C1000 en Jumbo. De app is ontwikkeld in samenwerking met diëtisten en voedingsdeskundigen en is gebaseerd op nationale en internationale voedingsrichtlijnen.

Hoe werkt Boodschapp?

De Boodschapp bestaat eigenlijk uit drie simpele stappen. Allereerst scan je met je smartphone de streepjescode van een product. Hierna kun je het product vergelijken met andere merken op samenstelling. Zo kun je per product alle informatie met betrekking tot voedingswaarde zien en informatie over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Ook kun je de producten vergelijken op prijs. De prijs is voor alle producten bepaald per 100 gram of milliliter waardoor het gemakkelijker is om de prijs te vergelijken met verpakkingen van verschillende groottes. Het gescande product krijgt vervolgens een groene, gele of rode kleur afhankelijk van hoe goed het product scoort in vergelijking met andere merken.

De Boodschapp is heel erg nuttig om eens te gebruiken en producten met elkaar te gebruiken. Je zult ‘m vast niet iedere dag gebruiken, want daarvoor neemt het misschien iets te veel tijd in beslag, maar het is zeker een aanrader om eens uit te proberen.

Downloaden

Wil jij de Boodschapp zelf downloaden?

App Store

Google Play

Schermafdrukken


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Door Gast Blogger

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Het leed dat emotie eten heet

Door Dafne van der Meer

Reageer op dit bericht