Kokosvet: het beauty wondermiddel

post afbeelding

Een tijdje terug las ik een artikel wat mijn aandacht trok. De titel: ‘De voordelen van het oude kokosvet’. Je leest het goed, kokosvet. Goed voor zoveel en meer. Ik heb het allemaal geprobeerd. Je zal versteld staan.

Vrouwelijke schimmelinfecties

Je kunt het gebruiken tegen brandwonden, tegen mondinfecties, tegen schimmelinfecties. Gewoon even een lik uit de pot en hoppa verlost van de vrouwelijke schimmelinfecties. Ik zie jullie nu kijken en denken, ieuuw! Ik weet het, het klinkt wat ranzig maar het schijnt echt te helpen. Tevens is het super gezond om er in te bakken en te gebruiken als boter op je brood.

Zacht voor de huid

Maar ik zal Denise niet zijn als het specifiek mijn aandacht trok vanwege 1 interessant punt. Namelijk het is goed tegen rimpels en goed voor hagelwitte tanden. Ik nam de proef op de som en kocht puur kokosvet bij de plaatselijke toko. Mijn verbazing was dan ook erg groot toen ik er achter kwam dat kokosvet je huid inderdaad er erg zacht en aangenaam doet aanvoelen.

Slik het niet door

Ik smeerde het in mijn krullen koppie en jawel, ik spoelde mijn mond ermee na het poetsen van mijn tanden. Wel twintig minuten lang moet je het compleet smaakloze spul door je mond laten gaan; gorgelen en lekker door de tanden laten glijden. Slik het vooral niet door!! Dat schijnt na het gorgelen erg slecht te zijn qua bacteriën.
Kokosvet is hard als het koud is maar smelt als sneeuw voor zon zodra het je lijf aanraakt vanwege je lichaamstemperatuur. Zo ook in je mond. Het voelt wat vreemd, maar zoals alles, went ook kokosvet in je mond.

Alles voor mooie witte tanden

Al scherend van de benen, oksels en de poes, gorgelde ik mij een versuffing onder de douche. Ik kleedde mij aan met nog steeds het beloofde land in mijn mond. Ik kreeg er serieus kramp van in mijn kaken die een echte flinke blow job mij nog niet eens aan doet. Maar ach, alles voor die mooie witte tanden!

Tandarts keek me vol ongeloof aan

Afgelopen week was ik bij de tandarts. Er moest een kroon vervangen worden. Dus moest er ook de kleur bepaald worden. Na maanden in de ban zijn van kokosvet bleek dat mijn tanden wel degelijk witter geworden waren. Ik had serieus de hoogste kleur als het ging om kleur bepalen. De tandarts vroeg mij of ik mijn tanden gebleekt had. Je begrijpt zijn reactie toen ik ze: Ik loop al maanden te gorgelen met kokosvet in mijn bek. Ongeloof ten top. Hier zit de industrie die tandheelkunde heet, natuurlijk niet op te wachten.

Geen kapot geblondeerde pruik meer

Mijn haar herleeft glorie tijden van het kokosvet het glimt aan alle kanten. De krullen zijn weer krullen i.p.v. een pluizige kapot geblondeerde pruik. Mijn huid voelt heel zacht, wellicht zijn het toch echt de botox en fillers die mijn huid echt rimpelloos maken en niet kokosvet, maar ik laat mij graag in de waan dat het door kokosvet komt…

De moeite waard het te proberen

Het gorgelen met kokosvet houd ik er in, maar kon het toch niet laten om vandaag even langs te gaan bij de parfumerie om weer eens ouderwets maskertjes en serums aan te schaffen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Een vrouw hoort gewoon zichzelf heerlijk te verwennen met zalige huid producten. Kokosvet blijft naast mijn tube tandpasta staan. Ik blijf mijn krullen verwennen met dit bijzondere goedje maar huidverzorging hoort gewoon in zo’n mooi glimmend potje op mijn kaptafel te staan weliswaar naast de ordinaire pot kokosvet, maar toch….. Het bijt elkaar niet en voor de lezers van GezondTotaal echt de moeite waard om het eens te proberen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Borstontsteking: wat kan je eraan doen

Door Alita van Keulen-Roelofs

Pijn bij vrijen: oorzaken en tips

Door Redactie GezondTotaal

Mooie tanden; een gezond gebit

Door Aart Visser

Het voorkomen van voetschimmel

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht