Koolhydraten en afvallen. Hoe zit dat

post afbeelding

Overgewicht. Zo langzamerhand een maatschappelijk probleem. In Nederland kampt ruimt 40 procent van de bevolking met een bepaalde vorm van overgewicht. Misschien kamp je zelf ook met overgewicht en wil je (snel) afvallen? In deze blog geef ik je tips en inzichten.

Crash dieet

Allereerst, let bij het afvallen erop dat je dit op een gezonde manier aanpakt. Een crash dieet is hier niet de oplossing voor, want je zult hier uiteindelijk alleen maar zwaarder van worden. De beste, snelste en gezondste manier om af te vallen is om je levensstijl drastisch te veranderen. En daarbij dus je eetgewoonten. Een dieet die hierbij aansluit is bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet. Dit dieet helpt je bij het afvallen door de hoeveelheid koolhydraten in je voeding te beperken. Hierdoor gaat je lichaam vet gebruiken als brandstof met als gevolg dat jouw vetreserves afnemen en je uiteindelijk afvalt.

Wat wel en wat niet

Mijn devies is dus het beperken van het aantal koolhydraten dat je inneemt. Maar niet alle koolhydraten zijn per definitie slecht. Het gaat er vooral om dat je de zo genoemde snelle koolhydraten drastisch mindert. Deze snelle koolhydraten worden door je lichaam als suiker gezien maar de zoete smaak die je gewend bent proef je zeker niet altijd. De producten met veel suiker moeten dus vermeden worden. Maar ook in andere producten bevatten snelle koolhydraten die je beter kunt mijden wanneer je wilt afvallen. Hieronder een paar voorbeelden van deze producten:

  • Witte pasta
  • Wit brood (alle soorten)
  • Witte rijst
  • Aardappelen
  • Snoep
  • Koek
  • Frisdrank
  • Kant en klaar maaltijden
  • Vruchtensap uit pak

Deze bovenstaande producten bevatten veel snelle koolhydraten. Maar wees niet bang dat je geen boterham meer kunt eten of niet meer kunt genieten van een heerlijke zelfgemaakte pasta. Atkins heeft namelijke koolhydraatarme producten, waaronder brood en pasta. Deze producten kun je eten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je (te veel) suikers binnenkrijgt. Je kunt variëren met het beleg op je brood: kaas, zalm, kruidenkaas, gezond, ga zo maar door. En de pasta is te combineren met veel verschillende sauzen. Om je een handje te helpen heeft Atkins een tal van recepten op de website staan. Wanneer je even niet meer weet wat je moet eten vanavond, neem een kijkje en val niet terug op een kant en klare pizza of een magnetronmaaltijd.

Vergeet het ontbijt niet

Naast het verminderen van de koolhydraten is ontbijten hét geheim van slanke mensen. Door te ontbijten zet je je stofwisseling aan het werk. Na een nacht vasten is je lichaam toe aan wat actie. Het ontbijt stimuleert je spijsvertering en je stoelgang, dit is een goed begin van de dag. Daarnaast voorkomt het dat je in de loop van de ochtend hongerig wordt en dan gaat snaaien.
Zo zie je dat snel en gezond afvallen niet inhoudt dat je niet meer kan of mag eten! Juist wel, eet een goed ontbijt en let op de snelle koolhydraten die je moet mijden. Succes!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waarom ketose niet alleen goed is voor afvallen

Door Gast Blogger

Gemakkelijk gezonder leven? Zo doe je dat!

Door Gast Blogger

Gezond afvallen. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Afvallen zonder dieet? Jazeker!

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht