Kunnen Producten uit een Smartshop ook Gezond zijn?

post afbeelding

Elk type winkel heeft wel producten in huis die gezond zijn. Zelfs de winkels waarvan je het niet zou verwachten. Wat te denken van de smartshop. Veel mensen associëren dit soort winkels alleen met drugs. Dat is onterecht. De natuurproducten die je in (online) smartshops kunt kopen, kunnen hartstikke veel goed doen voor een mens.

Wat is een Smartshop?

Een smartshop is een winkel waar je veelal natuurproducten kunt kopen die een bepaalde werking hebben op het menselijk lichaam. Dat kan een stimulerende, energieke, ontspannende of geestverruimende werking zijn. Want ja, veel mensen kennen de smartshop als een plek waar je drugs kunt kopen met een geestverruimende op psychoactieve werking. Noem bijvoorbeeld magic truffels of paddo’s. Wist je dat zo’n winkel vol ligt met allerlei geheimen uit de natuur? Eens kijken!

Gezonde Smartshop Producten

Naast psychedelica zoals magic truffels of paddo’s biedt de smartshop vaak ook gezonde kruiden, nootropics en supplementen aan. Als je kijkt naar de kruidenafdeling van een smartshop kom je producten tegen als citroenmelisse dat de spijsverterking ondersteunt, lavendel dat je emoties en stemming verbetert en eucalyptus dat de luchtwegen zuivert. Of wat dacht je van ontspannende kruiden zoals damiana, dat kan werken tegen menstruatiekrampen. Het is zomaar een greep uit de kruiden van de smartshop.

Nootropics zijn natuurlijke supplementen die positief werken op het menselijk brein. Ze hebben bijvoorbeeld adoptgene werkingen, wat wil zeggen dat het stress kan verlichten. Andere bieden ontspanning of kunnen worden ingezet als natuurlijk slaapmiddel, wat ook weer positief is voor je algemene gezondheid. Of concentratie pillen die je geheugen een extra boost geven? Je koopt het allemaal in een (online) smartshop en de producten zijn allemaal veilig en natuurlijk.

Zelfs Truffels Goed Voor een Mens?

We noemde ze al eerder: magic truffels. Ze worden vaak recreatief gebruikt door mensen die een psychedelische roes willen ervaren. Trippen dus. Maar dat is niet het enige waar die truffels goed voor zijn. De werkzame stof, psilocybine, wordt namelijk steeds vaker ingezet in de geestelijke gezondheidszorg. Wanneer je deze psychedelica tot je neemt onder gecontroleerde omstandigheden, kan het wonderen verrichten.

Uit onderzoeken van de John Hopkins University is gebleken dat het angsten en depressies kan verminderen of zelfs verhelpen. Mensen kunnen zelfs maanden na een enkele behandeling nog positiever in het leven staan. Ook zou het de hersenplasticiteit verhogen, waardoor onderlinge verbindingen in de hersenen beter werken. Dat heeft weer een positief effect op je emoties en stemming. Last but not least: psilocybine uit truffels is zeer effectief tegen allerlei verslavingen. Opiaten en alcohol bijvoorbeeld. In Canada en het Verenigd Koninkrijk worden verslaafden met de stof behandeld in klinische proeven.

Het is wel duidelijk dat de vooringenomenheid van sommige mensen ongegrond is. De smartshop biedt wel degelijk producten die het leven van mensen kunnen verbeteren. Je dient alleen iets verder te kijken dan de term ‘drugs’. Daarvan ben je je nu als het goed is bewust!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Zo kan je de nachtrust verbeteren

Door Redactie

Stappen na het ontdekken van een SOA: Hoe te handelen

Door Redactie

Ouderen blijven gezonder en vitaler dankzij een speciale verbinding in geval van nood

Door Redactie

Reageer op dit bericht