Laat je motiveren voor een sportieve levensstijl

post afbeelding

Je bent al een tijdje bezig met een gezondere levensstijl, maar je merkt dat je vastloopt en steeds minder gemotiveerd raakt. Wat kun je hieraan doen? In dit artikel geven we je de tips om uit je motivatiedipje te komen! 

Een personal trainer is gespecialiseerd in onder andere persoonlijke plannen maken om jou fit te krijgen. Een personal trainer Ede zou je snel op weg kunnen helpen door een op maat gemaakt plan te schrijven waarbij voeding en sporten centraal staan. 

Voordat je een personal trainer gaat inschakelen is het belangrijk om jezelf af te vragen hoe urgent de redenen zijn om te veranderen. Veranderen doe je voor jezelf en niet voor anderen. Ben je intrinsiek gemotiveerd om je doel te behalen? Dan is de kans van slagen het grootst. Mindset is een van de krachtigste motivaties om je doelen te behalen. Het is veel lastiger om je doel te bereiken als je diep van binnen niet achter je doel staat. Het is goed om de voordelen en de nadelen tegen elkaar af te wegen voordat je echt een verandering wilt ondergaan. Sporten en fitter worden hebben vereisten. Een van de belangrijke vereisten is tijd maken, dus prioriteit geven aan sporten of andere activiteiten die je fitter maken. Ben je echt bereid tijd vrij te maken of fitter te worden en geef je hier prioriteit aan? Dan is de kans van slagen het grootst. 

Goede voorbereiding is cruciaal

Een goede voorbereiding is het halve werk, maar een goede voorbereiding is maar de helft. Als je net begint met sporten stel je vaak ambitieuze doelen. Je neemt je voor om 4 tot 5 keer per week te gaan sporten, goed op je voeding te letten en bijvoorbeeld minder alcohol te drinken. Deze grote ingrepen kunnen veel impact op jezelf hebben als je deze levensstijl helemaal niet gewend bent. Daarom is het belangrijk dat je geen onrealistische verwachting van jezelf eist en stap voor stap te werk gaat. Kom je bij een obstakel? Bekijk dan hoe je huidige situatie al veranderd is en/of deze nieuwe verandering goed past bij wat je wilt bereiken. 

Richt je op oplossingen 

Het is niet effectief om lang stil te blijven staan wat er allemaal fout gaat, je wilt stappen maken. Een personal trainer heeft dit proces al vaak doorgemaakt en is daarom een expert op dit gebied. Een personal trainer Den Bosch denkt mee in oplossingen. Een vraag die hierbij voor kan komen is: “in hoeverre heb je er vertrouwen in dat je het gewenste gedrag gaat vasthouden”. Beantwoord de vraag dan met de ideale situatie en bekijk wat voor jou realistisch is. Je hoeft je doelstelling niet 100 procent te halen, met 60 tot 70 procent bij je ook al heel ver.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht