Lachen: een serieuze zaak

post afbeelding

We hebben werk. Dat neem je serieus. We hebben een relatie. Dat neem je serieus. Een sollicitatiegesprek is serieus. Op zoek naar een huis is serieus. En je moet natuurlijk wel heel goed voor je kinderen zorgen, dat is een serieuze zaak.

Zo nemen we alles graag serieus en willen we de dingen goed aanpakken en vooral iets niet belachelijk maken. Want waarom zou je lachen als je serieus moet zijn. Een lach is toch niet serieus?

Lachen vergroot relativeringsvermogen

Ik denk dat men dat verkeerd ziet. Ik denk dat we de lach net zo serieus moeten nemen als alle andere dingen die we zo serieus nemen. Want als je de lach serieus neemt, ga je de andere dingen misschien wel in een ander daglicht zien, want een goede lach vergroot je relativeringsvermogen. Na een goede lach, kijk je door een roze bril naar de dingen die in je leven spelen.

Iets niet leuk om te doen? Lach!

En lachen heeft zoveel (gezondheid)voordelen, dat het bijna onmogelijk is om de lach NIET serieus te nemen. Daarom de volgende tip: Doe je iets wat je niet zo leuk vind om te doen, op je werk, in het huishouden? Ga even lachen of doe de taak lachend. Het lucht op en maakt de taak minder zwaar.

Lachen kun je leren

En nee, het is niet makkelijk ‘zomaar’ te lachen. Daar moet je voor werken, net als voor alle andere dingen die je doet. Je moet er energie in stoppen. Maar geloof mij, een goede lach geeft ook weer nieuwe energie. Kan je het leren om te lachen op momenten dat je niet moet lachen? Jazeker, dat kan! Je zal daardoor zeker een andere kijk krijgen op de dingen die doet/onderneemt. Ik heb in mijn praktijk al veel mensen hierop gecoacht en daardoor zien veranderen.

 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

De overgang en je zorgverzekering

Door Gast Blogger

Angst voor pijn. Maar wat is pijn eigenlijk?

Door Redactie GezondTotaal

Slapeloosheid en voorjaasmoeheid

Door Redactie GezondTotaal

Menopauze: relatie met toename gewicht

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht