Lachend hardlopen, hoe adem je dan?

post afbeelding

Ik lach graag en ik ren graag. Bij beiden maak je het gelukshormoon endorfine aan. Door dit hormoon word je blijer en ervaar je meer geluk. En dit kun je opwekken met lachen én met rennen. Zo is de LachRun ontstaan; de meest hilarische hardloopwedstrijd van Nederland.

Lachen maakt hardlopen leuk

De eerste editie organiseer ik op 13 december. Lachen maakt hardlopen leuk, het geeft je een uitdaging en het brengt gezelligheid. De perfecte ingrediënten voor een topmiddag, helemaal tijdens de eerste editie in hartje winter wat mij betreft.

Naar lucht happen

Maar lukt dat wel? Want zonder dat je het wellicht zelf door hebt ben je met lachen, naast dat je veel plezier hebt, ook voornamelijk bezig met je ademhaling. Heb je de slappe lach, dan weet je vast nog wel dat je buiten adem kan raken en echt naar lucht moet happen. Tijdens sporten kan precies het zelfde gebeuren. Daarom is het combineren van sporten en lachen tegelijkertijd ook best wel een leuke uitdaging. Volgens mij kan je het trainen.

Zo lach je tijdens hardlopen

Sinds bekend is dat ik de LachRun organiseer, ben ik tijdens mijn eigen trainingen gaan oefenen: hoe lach je tegelijkertijd met je mondhoeken omhoog. Het is volgens mij een ritme vinden, twee keer uitblazen en twee keer inademen. En bij de inademing is na veel uitproberen volgens mij het beste moment om je glimlach te laten zien aan de rest van de wereld. En hoe aanstekelijk werkt dat straks als je met 500 deelnemers lachend aan het ademhalen en rennen bent, dat wordt hoe dan ook hilarisch. Ik kan niet wachten!

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de LachRun en wil je tips hoe je voor deze super gezonde en gezellige wedstrijd kan trainen, hou ons in de gaten via social media en www.lachrun.nl


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Loop jij blessurevrij?

Door Gast Blogger

Waarom je ECHT moet stoppen met roken

Door Gast Blogger

Tips voor een sportieve herfst en winter

Door Redactie GezondTotaal

Lachen en huilen

Door Bente Adriaens

Reageer op dit bericht