Last van je knie, dit is wat je kunt doen

post afbeelding

Miljoenen mensen lijden elk jaar aan knieklachten. Een knieklacht is een aandoening die door veel verschillende dingen kan worden veroorzaakt, waaronder overbelasting, letsel of artritis. Als u last heeft van kniepijn, zijn er enkele dingen die u kunt doen om de pijn te verlichten en uw normale activiteiten weer op te pakken.

IJs – ijs aanbrengen op het gebied helpt de zwelling en pijn te verminderen

IJs is een eenvoudige en doeltreffende manier om de pijn en de zwelling in de knie te verminderen. Om ijs te gebruiken, wikkelt u het in een dunne doek en brengt u het 15-20 minuten achter elkaar op de getroffen plaats aan. U kunt dit naar behoefte verscheidene keren per dag doen. Sommige mensen vinden dat afwisselend ijs en warmte het beste voor hen werkt. Volgens fysiotherapie Enschede IJs mag niet langer dan 20 minuten achter elkaar gebruikt worden om weefselbeschadiging te voorkomen. Wanneer u ijs gebruikt, moet u stoppen als u een doof gevoel of tintelingen in het getroffen gebied krijgt. Als u nog andere zorgen hebt, raadpleeg dan uw arts.

Compressie – het gebruik van een compressieverband of -wikkel helpt de zwelling te verminderen

Knieblessures komen helaas maar al te vaak voor, vooral bij sporters die veel aan sport doen. Wanneer de knie geblesseerd is, kan ze snel opzwellen, waardoor ze pijnlijk wordt om te bewegen en het risico op verdere schade toeneemt. Eén manier om de zwelling te helpen verminderen is het aanbrengen van een compressieverband of -wikkel. Dit helpt om de beweging van vocht in het gebied te beperken, waardoor de zwelling afneemt. Bovendien kan compressie helpen om de pijn en de ontsteking te verminderen. Daardoor is het een belangrijk onderdeel van het herstelproces bij veel knieblessures. Het is echter belangrijk medisch advies in te winnen voordat u een compressieverband aanlegt, want dat kan de aandoening soms verergeren. Maar als u eenmaal groen licht hebt gekregen van een gezondheidswerker, kan het gebruik van compressie u helpen sneller en met minder ongemak te herstellen van uw knieblessure.

Omhoog leggen – uw knie omhoog houden helpt ook tegen de zwelling en pijn

Voor veel mensen is pijn het eerste teken dat er iets mis is. Wanneer u een verwonding oploopt, reageert uw lichaam door signalen naar uw hersenen te sturen dat er iets niet in orde is. Om het gebied te beschermen, zal uw lichaam vaak opzwellen en ontstekingen veroorzaken. Hoewel dit ongemakkelijk kan zijn, is het eigenlijk een goede zaak. Volgens Fysiotherapie Losser helpt de zwelling helpt om het gebied te beschermen tegen verdere schade en de ontsteking om het genezingsproces te beginnen. Maar als de zwelling en de ontsteking ongecontroleerd blijven, kunnen zij vaak meer kwaad dan goed doen. Daarom is het belangrijk dat u uw knie omhoog houdt wanneer u geblesseerd bent. Door uw knie omhoog te houden, helpt u de zwelling en de pijn te verminderen. Bovendien helpt u ook om verdere schade aan het gebied te voorkomen. Dus de volgende keer dat u geblesseerd bent, vergeet dan niet om uw knie omhoog te houden!

Neem medicijnen zonder recept tegen de pijn, zoals ibuprofen of acetaminofen

Wanneer u pijn hebt, is het laatste wat u wilt doen, wachten op verlichting. Als vrij verkrijgbare medicijnen zoals ibuprofen of acetaminofen niet voldoende zijn, kan uw dokter u iets sterkers voorschrijven. Maar er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van pijnstillers op recept. Ten eerste kunnen ze verslavend zijn. Ten tweede kunnen ze maag- en darmbloedingen en andere bijwerkingen veroorzaken. Ten derde kunnen ze een wisselwerking hebben met andere medicijnen die u gebruikt. Voordat u medicijnen tegen pijn gaat gebruiken, is het belangrijk dat u met uw arts praat over de risico’s en de voordelen. Voor sommige mensen kunnen de risico’s groter zijn dan de voordelen. Maar voor anderen kan het nemen van pijnstillers op recept de beste beslissing zijn.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Zo kan je de nachtrust verbeteren

Door Redactie

Stappen na het ontdekken van een SOA: Hoe te handelen

Door Redactie

Ouderen blijven gezonder en vitaler dankzij een speciale verbinding in geval van nood

Door Redactie

Reageer op dit bericht