Leestip van Alec Malmberg [dossier HELLP]

post afbeelding

GezondTotaal als platform om samen te delen, praten en leren 

Via GezondTotaal ben ik met Maartje in contact gekomen. We raakten aan de praat over de heftige zwangerschap die zij heeft gehad. Als gynaecoloog zag ik meteen kansen om haar ervaringen van een zwangerschap met HELLP te delen. Maartje stond hier positief tegenover. Echter, de informatie is zodanig gevoelig en persoonlijk dat we besloten hebben dit onder een fictieve naam te doen. Zo kan zij vrijuit schrijven en delen en zo kunnen wij hier van elkaar leren.

*Wat is HELLP?

Niet iedereen is bekend met HELLP, daarom leg ik in een separate column uit wat HELLP is en hoe dit een zwangerschap kan beïnvloeden

Mag ik u voorstellen?

Graag stel ik u voor aan Maartje Rieken. Ik zal vanuit mijn betrokkenheid als gynaecoloog in de reeks verhalen van Maartje hier en daar mijn mening geven, waar gewenst uitleg geven of jullie vragen om je mening en reactie.

De reeks van Maartje

Maartje heeft haar ervaring beschreven in 23 opeenvolgende korte en pakkende verhalen. In de komende periode vind je hier op GezondTotaal elke week een nieuwe column.

Andere zwangeren en lotgenoten zullen zich in de aansprekende artikelen van Maartje herkennen. Voor mijn collegae zijn haar columns een goede feedback uit de praktijk op hoe wij worden ervaren in het werk. Naast goede feedback bevatten de teksten leermomenten en ik verwacht voor sommigen ook eyeopeners.

Namens mijzelf, GezondTotaal maar vooral natuurlijk namens Maartje verwacht ik dat deze speciale reeks columns een aanvulling zijn op het huidige aanbod van GezondTotaal. De verhalen zijn heel persoonlijk en geven een mooie en emotionele inkijk op hoe Maartje haar zwangerschap heeft beleefd. Als gynaecoloog vind ik dat van grote toegevoegde waarde dat Maartje haar ervaring deelt. Reacties zijn meer dan welkom.

Lees hier het eerste verhaal van Maartje. 

Veel leesplezier!

Alec Malmberg

Gynaecoloog 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Herken de 7 symptomen van zwangerschapsziekte HELLP

Door Redactie GezondTotaal

Steun bij stoppen met roken als je zwanger bent

Door Denise Hilhorst

Gratis eBook: Diagnose HELLP syndroom

Door Redactie GezondTotaal

Bloggen met AD(H)D: een hele uitdaging

Door Esther van Houten

Reageer op dit bericht