Lekker in m’n vel dankzij wondermiddel

post afbeelding

Zal ik jou eens een geheimpje vertellen? Ik heb iets gevonden dat ervoor zorgt dat ik mijn hoofd leeg kan maken. Ik krijg er energie van, waardoor mijn productiviteit verbetert en ik goed kan nadenken. Dit wondermiddel zorgt er ook voor dat ik lichamelijk in vorm blijf. Eén keer per week kan ik daardoor gerust een dagje uit de band springen en me volproppen met wat lekkere koekjes zonder ook maar een kilootje aan te komen. Mijn wondermiddel maakt bovendien dat ik gelukkiger en vrolijker door het leven ga. En dacht je dat dit alles was, ik slaap er ook nog eens stukken beter door.

Een kwestie van prioriteiten stellen

Al een beetje nieuwsgierig geworden? Mijn geheim is eigenlijk relatief simpel. Ik gebruik geen pep- of genotsmiddelen. In plaats van na een dag hard werken op de bank te ploffen, trek ik mijn sportkleding aan, pak ik mijn tas in en vertrek ik naar het sportcentrum. Daar werk ik niet alle cardioapparaten af, maar doe ik CrossFit-achtige oefeningen; een combi van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek. Dit doe ik minimaal drie keer per week. Eén maal per week train ik in een klein groepje onder leiding van een personal trainer. Ik voel me fitter en energieker en kan hierdoor lichamelijk en mentaal meer aan. ‘Daar heb ik écht geen tijd voor’, zeggen sommigen me op verdedigende toon wanneer ik erover vertel. Kwestie van prioriteiten stellen als je het mij vraagt. Je moet er tijd voor wíllen vrijmaken. Waarom jezelf druk maken over je kapsel, je kleding en make-up als je niet eens de tijd neemt voor je inwendige ‘ik’?

Beter in mijn vel

Ook ik heb een bedrijf, twee zelfs, een man, een item op de radio, een hond die ook nog wat aandacht verdient en de nodige verplichtingen. Ik werk minimaal 60 uur per week. Maar ik weet zeker dat wanneer ik niet zou sporten, ik deze levensstijl nooit zou kunnen volhouden. Met name krachttraining, waarbij ik mezelf echt even drie kwartier tot een uurtje diep in het zweet werk, zorgt ervoor dat ik in het dagelijkse leven beter kan functioneren. Mijn lichaamshouding is bijvoorbeeld verbeterd. Maar lichaamsbeweging helpt me niet alleen lichamelijke kwaaltjes op te lossen, het voorkomt ook diezelfde problemen. Twee zware boodschappentassen optillen? Geen enkel probleem! Bovendien zorgen die extra spieren ervoor dat ik meer verbrand. Kom dus maar op met die koekjes, die ene keer per week!

Doorzetten en doorgaan!

Ik begrijp dat ‘niet-sporten’ niet altijd een keuze is. Wanneer je gezondheid het bijvoorbeeld niet toelaat, kan dat heel vervelend zijn. Ook dat weet ik uit ervaring. Toch raad ik iedereen aan, als het ook maar even kan, om tijd vrij te maken voor jezelf. Je hebt tenslotte maar één lichaam, wees er dan ook zuinig op. Doorzetten en doorgaan! Dan voel je misschien ook wat ik voel.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Gemakkelijk gezonder leven? Zo doe je dat!

Door Gast Blogger

Praktische tips om sporten vol te houden

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht