Likdoorns voorkomen

post afbeelding

Manieren om likdoorns te voorkomen

Draag altijd schone en droge sokken. Wie last heeft van zweetvoeten, heeft meer kans op likdoorns omdat likdoorns minder snel ontstaan bij droge voeten.

Wanneer je nieuwe schoenen koopt, zorg er dan voor dat je schoenen in je eigen maat koopt en dat de schoenen de natuurlijke vorm van de voet volgen. Een brede voorvoet past niet in een smal schoentje en een voet die naar buiten uitloopt past niet in een rechte schoen.

Draag geen schoenen die strak om de tenen zitten. De tenen wrijven dan natuurlijk de hele dag tegen de binnenkant van de schoenen en deze wrijving kan likdoorns veroorzaken. Ook een extra maatje groter is niet de juiste oplossing wanneer het probleem hem in de schoenen zit.

Koop uw schoenen bij voorkeur ’s middags. Uw voeten worden namelijk gedurende de dag wat dikker op die manier voorkomt u knellende schoenen en voetproblemen! Natuurlijk moet iedereen altijd wennen aan nieuwe schoenen maar schoenen mogen niet knellen tijdens het passen. Schoenen zullen vaak in het begin wat stug zijn en nog uitlopen, maar het is een aandachtspunt. Ik adviseer ook om rustig aan uw nieuwe schoenen te wennen door ze rustig in te lopen, zo voorkomt u drukplekken.

Manieren om likdoorns te verwijderen

In drogisterijen en apotheken kun je speciale likdoornpleisters aanschaffen. Daarnaast kun je prima  siliconen kussenentjes gebruiken om de druk te verlichten.

Bezoek eens een pedicure wanneer je last heb van likdoorns, die kan de likdoorn wegsnijden. Een pedicure doet dit dagelijks, dus maak je geen zorgen.

Conclusie

Het is geen pretje om last te hebben van likdoorns. Zelfs als je nog nooit een likdoorn hebt gehad, doe je er goed aan om maatregelen te treffen om likdoorns te voorkomen. Het belangrijkste hierbij is om de juiste schoenen aan te schaffen, omdat verkeerde schoenen nou eenmaal een grote veroorzaker van likdoorns zijn.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Het belang van goede voetverzorging

Door Gast Blogger

De week van de voeten: Contact maken met je voeten

Door Corrie Wierda

Pijn als relatie tussen lichaam en geest

Door Ires Libert

Beste voetjes voor

Door Wojis Kroone

Reageer op dit bericht