Liposuctie is niet even snel afvallen

post afbeelding

Naast borstvergrotingen en ooglidcorrecties staat liposuctie in de top 3 van meest uitgevoerde plastisch cosmetische ingrepen. Zoals over alle medische behandelingen gaan de meest uiteenlopende verhalen dus hierbij even wat praktische informatie voor mensen die een liposuctie overwegen.

Wie is een geschikte kandidaat

Het belangrijkst vind ik voordat ik een patiënt behandel met liposuctie, dat beide partijen op 1 lijn liggen wat betreft de te verwachte resultaten. Denk hierbij aan:

  • Een reëel verwachtingspatroon
  • Is er goed nagedacht over wat er komt kijken bij een liposuctie wat betreft voorbereiding en nazorg
  • Bereidheid om een periode van gemiddeld 6 tot 9 maanden na de behandeling geduld te hebben voordat het definitieve resultaat zichtbaar is

Antwoord mijn patiënt hier positief op dan is het een geschikte kandidaat!

Schaam je niet

Om even wat roddels uit de wereld te helpen; ja, er komen steeds meer mannen voor liposuctie in de kliniek. Liposuctie is niet alleen vrouwen en niemand hoeft zich te schamen! Liposuctie is geschikt voor het ‘genetisch niet weg te trainen/diëten vet’. Dit betreft zowel man als vrouw en bij de mannen gaat het voornamelijk om de onderbuik en borstregio. Bij vrouwen om de buik, heup en taille.

Liposuctie is niet snel afvallen

Liposuctie is dus niet een behandeling in plaats van afvallen, sterker nog, als uw BMI (verhouding lengte – gewicht) te hoog is dan wordt u door ons niet behandeld. In de meeste gevallen betreft het een geringe verfijning van uw contouren. Ook wanneer je een overschot aan slappe huid hebt, dan is liposuctie niet de aangewezen behandeling. Bijvoorbeeld wanneer je veel bent afgevallen en er nog wel wat vet aanwezig is op de buikregio, kan liposuctie dan gecombineerd worden met een buikwandplastiek (buikwandcorrectie).

Staand controleren

Het grote voordeel van een liposuctie is het beperkt aantal littekens. Steeds vaker worden deze behandelingen onder lokale verdoving uitgevoerd. Het prettige hiervan is dat je aan het eind van de ingreep zelf kunt opstaan van de operatietafel om in staande positie te controleren of er ergens nog (asymmetrische) vetophopingen zijn. Die worden dan alsnog gecorrigeerd. Vergelijk het maar hoe bijvoorbeeld je buik er uit ziet als je ligt en staat.

Verdoving goed te doorstaan

Het overgrote deel van mijn patiënten vinden een liposuctie onder lokale verdoving zeer goed te doorstaan. Uiteraard voel je de verdovingsprikken. Deze zijn ter plaatse van de insteekopeningen voor de liposuctiebuizen. Wanneer het te behandelen gebied goed verdoofd is, blijkt de pijn verwaarloosbaar.

Uiteindelijk resultaat

De periode na de behandeling is van grote invloed op het uiteindelijk resultaat! Na de ingreep ben je zelf aan zet! Denk aan het dragen van drukkleding om de losliggende huid weer op de goede positie vast te laten groeien. Je bent snel weer op de been; de meeste patiënten zijn 1 a 2 dagen niet aan het werk. Afhankelijk van hoeveel vet er is weggenomen zal het dragen van drukkleding 2 a 3 weken na de behandeling 24uur per dag zijn en daarna nog 3 weken alleen ’s nachts.

Onderhuidse bobbels

Het is normaal na de behandeling dat je onderhuidse bobbeltjes voelt, dit zijn allemaal kleine littekentjes in de onderlaag die vanzelf oplossen. Vaak helpt het goed als je deze een aantal keer per dag goed masseert. Mocht dit onvoldoende resultaat bieden dan is endermologie een aanvullende behandeling die doorgaans door een huidspecialiste wordt uitgevoerd.

Over het algemeen is liposuctie dus een finetuning van lokale vetophopingen die zeer goed onder lokale verdoving kan plaatsvinden en waar het overgrote deel van de patiënten zeer tevreden over is.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

De top 3 trends cosmetische chirurgie

Door Gast Blogger

Vet verliezen zonder dieet of operatie

Door Gast Blogger

Het leed dat emotie eten heet

Door Dafne van der Meer

Reageer op dit bericht