Liposuctie: soorten en technieken

post afbeelding

Liposuctie

In eerste instantie gebeurde dit met dikke stompe buizen, omdat men het idee had dat daardoor de beschadiging beperkt zou zijn. De plaatsen waar het vet verwijderd kan worden zijn beperkt (de rijbroek, de buik onder de navel, de onderkin) en het succes hangt voor een groot gedeelte af van de mate waarin de huid, boven het verwijderde vet kan krimpen. Doet het dat niet, dan ontstaat een hobbelig aspect.

Liposculpture

Een ander woord voor liposuctie is liposculpture. Deze term werd geïntroduceerd toen door middel van dunnere zuigbuizen het mogelijk werd om een mooier en egaler resultaat te bereiken. Die nieuwe methode wilde zich toch onderscheiden van de oude methode met de dikke buizen. Tegenwoordig lees je toch weer hoe langer hoe meer het aloude woord liposuctie.

Tumescent liposculpture: middels vloeistof vet makkelijker wegzuigen

Een goede ontwikkeling was de tumescent liposculpture / liposuction. Hierbij wordt in het te behandelen gebied vloeistof gespoten waardoor het vet makkelijker kan worden weggezogen en er minder zwelling ontstaat. Eigenlijk wordt dit inspuiten van vloeistof bij alle hier onderstaande methoden toegepast.

Nieuwe methoden hebben egaler oppervlak tot gevolg dankzij extra krimp

Bij de liposuctie wordt het vet weggezogen door middel van een vacuüm pomp. Dus echt weggezogen. De nieuwe methoden onderscheiden zich doordat ze de vetcellen niet alleen weg zuigen, maar ook ter plaatse beschadigen. Hiervoor wordt gebruikt Laser-energie, druk-golven, ultra-geluid en water straaltjes.

De claim van al die methoden is dat niet alleen het vet makkelijker wordt weggezogen, maar dat er ook door de energie van de laser, of het ultra-geluid, meer krimp van de huid ontstaat, met een mooier egaler oppervlak tot gevolg. Van belang is te weten dat met name die extra krimp nooit echt is bewezen, maar aan de andere kant zijn de behandelaars er wel enthousiast over.

Jungle aan termen in liposuctieland, tumescente methode is gouden standaard

Naast het feit dat er verschillende methoden zijn, hanteren verschillende fabrikanten en klinieken ook nog eens hun eigen namen. In de advertenties kan men daarom allerlei termen tegen komen, zoals VASER, Smart-lipo, UAL-lipo, PAL-lipo, slimlipo, cool-lipo. Het is goed te weten dat het de tumescente methode met de dunne buizen eigenlijk nog altijd de gouden standaard is.

Informeer naar behandeling, details en resultaat

Als men geïnteresseerd is in een dergelijke behandeling dan is het goed om aan de behandelaar te vragen wat de behandeling precies inhoudt, maar vooral om tijdens het spreekuur te vragen welk resultaat er precies bereikt kan worden. Het hangt namelijk niet alleen maar af van de soort techniek, maar veel meer nog van de hoeveelheid vet, van de huid en van de plaats op het lichaam.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

De top 3 trends cosmetische chirurgie

Door Gast Blogger

Roomboter of Margarine: de meningen en feiten

Door Redactie GezondTotaal

Vet verliezen zonder dieet of operatie

Door Gast Blogger

Voedingstrends of je nuchtere verstand gebruiken?

Door Jolanda Hamers

Reageer op dit bericht