Loop jij blessurevrij?

post afbeelding

Hardlopen is enorm populair. Dat kan ook niet anders, want hardlopen kan altijd en overal. Toch is hardlopen een sport om serieus te nemen. Bij iedere landing vang je 2 tot 3 keer je lichaamsgewicht op. Hardlopen staat dan ook op de tweede plaats van sporten met de meeste blessures.

Preventieve sportzorg

Hoewel de kans op een hardloopblessure vrij groot is, is het zeker geen reden om niet een rondje te gaan hardlopen. Wanneer je een blessure hebt, is het aan te raden om advies te vragen bij een sportarts of fysiotherapeut. Deze specialisten kunnen je begeleiden om van je blessure af te komen. Check vooraf wat je vergoed krijgt van je zorgverzekeraar, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Bovendien is het hardlopers aan te raden om een zorgverzekering te kiezen met een ruime vergoeding voor fysiotherapie en preventieve sportzorg.

United Consumers - infographic-hardlopenBlessures vermijden

Ook voor hardloopblessures geldt: voorkomen is altijd beter dan genezen. Deze infographic geeft je meer informatie hoe hardloop-blessures te vermijden zijn. Loop jij blessurevrij?


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waar let je op bij de keuze aanvullende zorgverzekering?

Door Gast Blogger

Pijn in je rug voorkomen? Train je rugspieren!

Door Gast Blogger

Tips om zo nu en dan bij stil te staan

Door Gast Blogger

Weet jij welke hulpmiddelen aftrekbaar zijn

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht