Looptijden.nl app

post afbeelding

Inhoudsopgave

Meet je looptijden en -route op met Looptijden.nl

Hardlopen is hip, makkelijk en gezond. Binnen korte tijd bouw je conditie op en zul je merken dat je steeds harder en verder kunt rennen. Om het leuker en handiger te maken is er een app om je looptijden bij te houden. Door het GPS-systeem kun je heel simpel je gelopen rondje berekenen. Daarnaast kun je trainingen en wedstrijden inplannen en de gelopen route via de website en de app terugzien. De app geeft ook een overzicht weer met hardloopevenementen per dag, dus mocht je binnenkort zin hebben om ergens aan deel te nemen, dan is het via deze app handig uit te zoeken waar dat kan. Dit is allemaal gratis.

Wat kun je ermee?

Stel je bent een beginnende hardloper en je wilt oefenen voor de 5 kilometer, dan kun je via de app een trainingsschema volgen, waarin verschillende trainingen aangeboden worden. In het geval van de 5 km gaat het om een schema van 12 weken, waarbij je drie keer per week traint. Aan het eind van de 12 weken moet je, als je het schema goed hebt aangehouden, 5 kilometer achter elkaar kunnen rennen. Elke training bestaat uit een aantal losse oefeningen en als je een schema volgt, krijg je op de dag dat je moet trainen een mailtje waarin alle oefeningen staan die je moet doen. Naast de 5 kilometer kun je ook trainen voor een halve of hele marathon, van beginner tot gevorderd. Heel handig omdat je op deze manier een steuntje in de rug hebt. Wie geen zin heeft in een heel schema, kan ook losse trainingen volgen, van een rustige intervaltraining tot een intensieve piramidetraining. En dat is het leuke aan deze app want er zijn veel mogelijkheden. Je kunt er van alles mee, zelfs begeleiding krijgen in de vorm van een audiocoach. Onderweg hoor je of je het goed doet, of je harder of zachter moet en krijg je tips. Dat is een extra stimulatie om door te gaan. Het handige aan deze app is dat alles wat nuttig is bij het hardlopen hierop zit. Je kunt je tijden delen via social media, je hebt een eigen profiel en het is ook nog eens overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken.

Kosten

Het enige nadeel is dat je voor de schema’s en trainingen een ander programma nodig hebt. En ja, daar moet je uiteraard weer voor betalen. Het gaat om bedragen tussen de 7,50 en 17,50 euro (eenmalig) of 20,00 euro per maand. Waarschijnlijk vallen er daarom veel mensen af, maar als je een handige app nodig hebt waar je veel mee kunt en je hardloopt regelmatig, dan is het de moeite waard.

Downloaden

Wil jij de app Looptijden.nl app zelf downloaden?

App Store

Google Play

Schermafdrukken


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Beginnen met sporten: leuk en langzaam

Door Jolanda Hamers

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht