Make up camouflage

post afbeelding

Inhoudsopgave

De doel van camouflage

Camouflage is er voor het camoufleren van oneffenheden op de huid. Denk aan pukkeltjes, adertjes, (kleine) littekens, wallen, en (kleine) rimpels (met een dekkende camouflage). Doe dit altijd NA de foundation, omdat je met foundation zelf ook al redelijk veel camoufleert en te veel make-up is nooit mooi. Ook heb je kans, als je de camouflage eerst aanbrengt, je deze weer weg veegt als je de foundation aanbrengt.

Soorten camouflages

Camouflage wordt ook wel eens concealer genoemd. De concealer is meestal de liquid versie en de camouflage in stickvorm. Ze zijn verkrijgbaar in potjes, in lippenstift vorm, in een tube met een kwastje of als pen.

De kleur van de camouflage

De kleur van de camouflage moet dezelfde zijn als je foundation of een tint lichter. Let er op als je rode oneffenheden wilt wegwerken, dat je dan geen camouflage neemt met een rose ondertoon. Deze verduidelijkt/accentueert de oneffenheid dan alleen maar! Kies dan dus een met een gele ondertoon.

Groene camouflage

Er zijn ook groene camouflages verkrijgbaar. Deze is om de rode huid te verzachten. Groen heft rood op als het er op gesmeerd wordt. Doe je het er naast, zal de rode kleur juist meer opvallen. Let dus goed op dat je het alleen MINIMAAL op de rode plekken smeert.

Het aanbrengen van camouflage

Hoe je de camouflage aanbrengt hangt af van de soort die je hebt. Als je er een hebt met een kwastje kan je deze met de kwast zelf langzaam aanbrengen.Over het algemeen merk ik altijd dat er teveel op de kwast. Dan stip ik het gebied aan en klop het met de vinger verder in.

Als je camouflage aanbrengt moet je deze ALLEEN op de plek dat je wilt camoufleren aan brengen. Kom je daar iets over heen, dan heeft het hele camoufleren geen enkel effect.

Het beste is om de product zachtjes in te kloppen en niet stevig te vegen. Je masseert bij wijze van spreken meteen je huid en stimuleert de bloedsomloop. Bij vegen rek je de huid uit en op lange termijn gaat de rek er uit (en krijg je rimpels).

Het camoufleren van pukkeltjes

Zo min mogelijk! Hoe meer je op de pukkeltje smeert, hoe warmer hij wordt, hoe meer hij gaat werken. De make-up zal dan gaan “breken” en de pukkel wordt alleen maar meer zichtbaarder.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Lippen om te kussen

Door Wojis Kroone

Tips voor een beauty look tijdens de feestdagen!

Door Dominique Haveman

Verzorging van je huid in de herfst en winter

Door Judith Doodeman

Foundation: wat is het en hoe hoort het?

Door Dominique Haveman

Reageer op dit bericht