Mama heeft een beloningskaart met stickers!

post afbeelding

Een heerlijk gevoel

Zoals ik in mijn vorige verhaal op GezondTotaal.nl al schreef, ben ik medio augustus de gezonde weg ingeslagen met als uiteindelijke doel met Kerst 2013 minimaal twintig kilo minder Thiery te zijn. Wat aanvankelijk begon als een enorme uitdaging, bleek al snel geen onhaalbaar doel te zijn. De kilo’s vlogen eraf terwijl ik dagelijks zowel qua uiterlijk als innerlijk veranderde als mens. Een heerlijk gevoel!

Zielig voor mama

In eerste instantie zagen de Diva’s het niet zitten. Ze vonden het vooral heel erg zielig voor me en hoe ik hen ook uitlegde dat ik dit echt allemaal zelf wilde, ze hielden vol dat ik prima was zoals ik was. Lief natuurlijk maar ik voelde me er zelf niet meer lekker bij. Er moest en zou nu iets definitief veranderen en zo gebeurde het. De Diva’s zouden er vast wel aan wennen oordeelde ik.

Wat deed die mevrouw met mama?

Wekelijks bezoek ik mijn persoonlijke Cambridge coach en enthousiast vertel ik de Diva’s
’s avonds aan tafel over het geboekte resultaat op de weegschaal. Steeds weer zijn ze blij voor me en zien ze dat het een nóg gelukkiger mens van me maakt dan ik al was. De persoonlijke coach die zij natuurlijk niet kenden was steeds weer een interessant onderwerp tijdens deze gesprekken. Wie was die mevrouw en wat deed zij met hun mama? Had zij misschien ook een toverstokje?

Mysterieuze mevrouw met een toverstokje

Ik kon me helemaal voorstellen dat de Diva’s dit soort vragen hadden en juist ook daarom nam ik ze een aantal dagen geleden mee naar mijn coach. Vanwege de herfstvakantie kon het nu een keer en de Diva’s waren overgelukkig. Eindelijk zouden ze te weten komen of die mysterieuze mevrouw een toverstokje had. Een toverstokje dat er voor zorgde dat mama zo goed afviel en lekker in haar vel zat …

Ik had het gewoon te druk gehad

Het werd een reuze interessant bezoek. Voor het eerst sinds mijn start was ik wel afgevallen maar duidelijk teleurgesteld in het behaalde resultaat. Ik had zó mijn best gedaan de hele week en begreep er helemaal niets van. Al snel kwam de aap uit de mouw.

Ik had het de hele week vreselijk druk gehad rond de promotie van mijn boek Hotel Mama, mijn nieuwe baan als hoofdredacteur van een grote wintersportcommunity, de organisatie van een ludiek evenement in december en het ontwikkelen van mijn nieuwe website HotelMama.nl dat ik op sommige dagen simpelweg vergeten was om alle drie de producten tot me te nemen.Het gegeven dat ik me deze week soms duizelig voelde, honger en hoofdpijn had, had ik naar mezelf goedgepraat door meermaals te roepen dat ik het te druk had ..

Ik kreeg een streng betoog

Mijn persoonlijke coach sprak me streng toe en legde uit dat mijn lichaam dit niet leuk vond. Ik mocht al zo weinig calorieën op een dag en wat deed ik? Ik gaf mezelf nóg minder. Volgens mijn coach had mijn lichaam ondertussen de spaarstand ingeschakeld en als ik niet beter voor mezelf zou gaan zorgen, zou ik in deze spaarstand blijven en kon ik het verdere afvallen wel vergeten.

Ik schrok van haar betoog en wist dat ze gelijk had. Ik had niet bewust zo slecht voor mezelf gezorgd. Ik had het gewoon heel erg druk! Aan de Diva’s vroeg zij vervolgens of ze een beetje op mama wilden letten opdat zij haar drie producten zou eten iedere dag. Hevig onder de indruk van het bezoek, beloofden de Diva’s het.

Beloningskaart met stickers

Weer thuis vertrokken de Diva’s meteen naar boven. Ze hadden een geheime missie en vertelden mij dat ik even niet mocht komen. Nieuwsgierig bleef ik achter. Geruime tijd later kwamen ze weer naar beneden met achter hun rug een verrassing voor mij.

Ik kreeg een heuse beloningskaart waarop ik dagelijks mijn Cambridge maaltijden moest vermelden! En steeds weer als ik dat nu doe, krijg ik er een hartjessticker bij. Zó vreselijk lief en echt, het werkt! Dankzij de Diva’s zorg ik nu, ondanks de leuke drukte die nog steeds voortduurt, heel goed voor mezelf op weg naar de laatste kilo’s. Die hartjesstickers zijn gewoon té leuk en de hulp van de Diva’s té lief! Kerst 2013 ga ik halen, zeker weten.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waarom ketose niet alleen goed is voor afvallen

Door Gast Blogger

Super handige tips voor gezonde traktaties

Door Redactie GezondTotaal

Gemakkelijk gezonder leven? Zo doe je dat!

Door Gast Blogger

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht