Mama’s December stress

post afbeelding

De eerste signalen hoorde ik alweer om mij heen. Vrouwen die op zien tegen de maand december. De mooiste tijd van het jaar? Nou, voor veel van ons niet!

Dieptepunt

Ooit hoorde ik ook bij die groep. Veel te veel hooi op mijn vork en vooral veel te veel moeten. Cadeautjes, allemaal mooi ingepakt, surprises, gedichten, lekker zelfgemaakte gebak en diners, alle shop momenten, kinderen die wekenlang als stuiterballen om mij heen bewegen. En ga zo maar door.
Een aantal jaar terug was ik 2 dagen voor Kerst opgebrand. Ik barstte in huilen uit en de Drama Queen in mij deelde snikkend manlief mee dat iedereen het kon bekijken met Sint en Kerst. Ik zou noooooit meer feestdagen vieren. Dat was voor mij het moment dat ik besloot het anders te gaan doen!

Sinterklaas anders aangepakt

Sinterklaas stress werd in het gezin verlaagd door 1x sint te vieren hier thuis in plaats van thuis en bij elke opa en oma. Geen zakken vol met goedkope rommel meer voor de jongens. Onze oplossing: iedereen doet geld in een pot en we kopen 1 of 2 grotere cadeaus. Vanaf dat moment zijn de jongens een stuk minder in de stuitermodus en zijn de slapenloze nachten ook voorbij.

Met kerst geen uitgebreid diner meer

Na die rampzalige kerst zijn de kerstdagen hier geen dagen die volledig in het teken staan van eten en drukke bezoekjes. We brengen één dag met familie door en de ander doen we heerlijk waar we zin in hebben. Het hele jaar door kook ik gezond, met passie en enthousiasme. Met kerst geen uitgebreid diner voor 8 personen. De kinderen doen we geen groter plezier dan met zijn allen gourmetten.

Laat je niet leiden door anderen

Zo is voor ons de decembermaand een maand met een kop en een staart. Nog steeds met de nodige stress momenten, maar die zijn nu goed te overzien voor iedereen!
Mijn tip: doe wat bij je past en laat je vooral niet (teveel) leiden door wat anderen van je verlangen.

Ik wens je een fijne decembermaand!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Zo raak jij op vakantie minder snel aan de diarree

Door Gast Blogger

Bah! Op vakantie met een koortslip

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Gezonde levensstijl: productiever op het werk

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht