5 manieren waardoor je zorgt voor een betere nachtrust

post afbeelding

Heb je last van slaapproblemen? Erg vervelend maar je bent zeker niet de enige. Wij geven je 4 tips waardoor je zorgt voor een betere nachtrust!

Tip 1: Telefoon uit het zicht

Door het blauwe licht van je mobiele telefoon maak je minder melatonine aan, dit is een slaaphormoon en is dus erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat je minimaal een half uur voordat je gaat slapen je telefoon en andere elektronische apparaten aan de kant legt. Heb je er moeite mee om je mobiel voor het slapen gaan weg te leggen? Dan is een app die blauw licht filtert ideaal! Vergeet daarnaast niet alle stekkers uit het stopcontact te halen, ook dit draagt bij aan een betere nachtrust!

Tip 2: Breng regelmaat aan

Je lichaam vindt het erg fijn wanneer je regelmaat aanbrengt. Soms gaat dit om verschillende redenen, zoals kinderen of onregelmatige werktijden lastig, maar het is zeker het proberen waard. Doordat je minimaal 6 van de 7 dagen per week op een vast tijdstip naar bed gaat en op hetzelfde tijdstip weer opstaat breng je ritme in je dag aan, dit bevordert je slaapritme en dus ook je biologische klok.

Tip 3: Even relaxt

Probeer de laatste uren voordat je het bed opzoekt even lekker te ontspannen, geen fysieke inspanningen zoals de sportschool meer. Neem een lekkere douche of lees rustig een boek op de bank met een kopje thee in je hand. Dit zorgt voor rust in je hersenen en geeft het een seintje dat het bedtijd is. Zorg ervoor dat je kamer de perfecte temperatuur heeft zodat niets jouw nachtrust nog in de weg kan staan!

Tip 4: Bed verschonen

Wie kan het niet beamen? Het gevoel van een verschoond bed is heerlijk. Met een schoon bed kruip je met een extra fijn gevoel onder het wol. Verschoon je bed om de nacht, het kost even tijd en moeite maar geeft je vaker dat heerlijke gevoel. Het heeft niet direct invloed op een betere nachtrust maar geeft je wel een gevoel uit te kijken om naar bed te gaan.

Tip 5: Geen lichtinval

Voor een goede nachtrust is het natuurlijk erg belangrijk dat je lekker door kunt slapen en niet al vroeg wakker wordt door lichtinval. Er zijn gelukkig veel soorten raambekleding die je in de slaapkamer kunt plaatsen. Met rolgordijnen verduisterend ban je het meeste licht dat de kamer binnenvalt. Zijn rolgordijnen niet helemaal jouw smaak? Kies dan voor een gordijn van Veneta.com. Deze zijn verkrijgbaar met verduisterende voering waardoor jij kunt genieten van een heerlijke nacht, daarnaast geven ze ook nog eens erg veel sfeer, win-win dus!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Coronapreventie: mondkapjes en andere maatregelen die je kunt nemen

Door Redactie

Thuis blijven wonen, maar wel met alle comfort

Door Redactie

Welke mondkapjes bieden de beste bescherming?

Door Redactie

Je kunt veel meer met CBD dan je denkt

Door Redactie

Reageer op dit bericht