Masturberen in bijzijn van je partner. Doe jij dat?

post afbeelding

Als seksuoloog is mij wat opgevallen…

In mijn seksuologiepraktijk geven de meeste cliënten aan dat het doel van de behandeling is om (weer) seksueel plezier te ervaren. Vaak is de seks van mijn cliënten geassocieerd geraakt met pijn, verdriet, angst, prestatiedruk, ruzie, vermijding, etc. Eerlijk gezegd komt dat vaak doordat seks een synoniem is geworden voor geslachtsgemeenschap.

Gemiste kans

Wat mij betreft is dat een gemiste kans. Ik denk dat seks een verzamelbegrip is waar 1001 plezierige seksuele ervaringen onder kunnen vallen. Natuurlijk zijn er allerlei kinky vormen van seks te bedenken maar het kan ook laagdrempeliger.

Je partner zien genieten

Twee van de meest voor de hand liggende vormen van seks zijn immers manuele-seks en solo-seks. Veel mensen hebben in hun seksrepertoire elkaar stimuleren én zichzelf stimuleren als ze alleen zijn. Maar de combinatie van jezelf stimuleren waar je partner bij is gebeurt maar zelden, valt mij op in mijn seksuologiepraktijk. Zonde! Want samen op deze manier seks beleven met een grote kans op orgasme (jij weet immers zelf het beste hoe je gestimuleerd wilt worden), geen pijn en geen risico op SOA of zwangerschap kan een plezierige seksuele ervaring zijn. Want wat is er nou leuker dan je partner te zien genieten en zelf genieten. Veel cliënten hoor ik zeggen dat ze masturberen in bijzijn van hun partner zelfs intiemer vinden dan geslachtsgemeenschap of orale seks. Hoe tof is het dan dat je partner dat samen met jou wil ervaren.

Uitleggen wat je lekker vindt

Masturberen in het bijzijn van je partner kan ook een manier zijn om met een seksueel probleem om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan erectieproblemen bij geslachtsgemeenschap, geen geslachtsgemeenschap kunnen hebben of dan pijn ervaren, als je het lastig vindt om in de solofase te komen of als je geen orgasme kunt krijgen door geslachtsgemeenschap of door andere stimulatie door je partner. Het kan ook plezierig zijn voor stellen die op zoek zijn naar variatie of die aan hun partner op deze manier willen uitleggen wat ze lekker vinden. En tenslotte kan het ook een optie zijn als je het niet leuk vindt als je partner stiekem alleen masturbeert, als je het spannend vindt om bekeken te worden of te kijken hoe de partner zichzelf seksueel verwent. Ach, eigenlijk voor iedereen die het wil.

Stap voor stap

Móét je dit doen? Natuurlijk niet! Seks en moeten vind ik sowieso niet bij elkaar horen. Vrij alleen op deze manier als het jullie beiden plezierig lijkt. Ik kan me echter ook goed voorstellen dat je het misschien wel een prikkelend idee vindt, maar dat je er zenuwachtig van wordt of dat je je schaamt. Misschien helpt het dan om het te beschouwen als slechts een element van jullie seksuele spel, óf als jullie het gelijktijdig doen, óf in de schemer, óf als je beseft dat je geen orgasme/erectie móét krijgen. Doe het op jullie eigen manier en moment. Vaak helpt het om het stap voor stap op te bouwen. Misschien is dit artikel aan je partner laten lezen wel een eerste stap…


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Vrouwen willen een gigolo !

Door Astrid Kremers

Steun bij stoppen met roken als je zwanger bent

Door Denise Hilhorst

Reageer op dit bericht