Menopauze: relatie met toename gewicht

post afbeelding

Bij veel vrouwen gaat de menopauze gepaard met gewichtstoename. Met stijgende leeftijd neemt de energiebehoefte af. Daarnaast kunnen de hormonale veranderingen tijdens de menopauze invloed hebben op het lichaamsgewicht.

Ook factoren die soms samen gaan met de menopauze, zoals slechter slapen, depressie en stress, worden genoemd als factoren die kunnen samenhangen met gewichtstoename tijdens de menopauze.

Andere oorzaken

Veranderingen van gedrag tijdens de menopauze, zoals minder lichamelijke activiteit en andere eetgewoonten (hogere calorie-inname, minder vezel, toename alcoholconsumptie) kunnen ook een oorzaak zijn van de gewichtstoename.

Gewichtstoename beperken

Door gezond eten en voldoende bewegen kan de gewichtstoename beperkt worden. Met het ouder worden neemt de energiebehoefte af en zijn minder calorieën nodig voor de juiste energiebalans.

Geadviseerde hoeveelheid calorieën

Uit onderstaande tabel kun je lezen hoeveel calorieën vrouwen van 51 jaar en ouder nodig hebben. Vul ook eens een persoonlijke Schijf van Vijf in voor een specifieke cliënt, en lees wat de aanbevolen hoeveelheden voedingsmiddelen zijn voor diegene.

tabel calorieen overgang

Bron: voedingscentrum


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waar let je op bij de keuze aanvullende zorgverzekering?

Door Gast Blogger

Zoveel calorieën verlies je tijdens een fietstocht

Door Gast Blogger

Gezond afvallen. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

De overgang en je zorgverzekering

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht