Met een mooi lichaam de zomer in

post afbeelding

Het kan zijn dat je gedachten aan het dragen van een bikini je al in paniek brengen… Voor zover ik weet, heb ik deze gedachten nooit gehad. Badpakken, ik heb ze wel gedragen maar die tijd is echt voorbij! Jaarlijks koop ik 1 of 2 nieuwe bikini’s en ga ik met een mooi lichaam de zomer in. Maar wat als jij die gedachten wel hebt, onthoud dan dat met enkele kleine veranderingen in je voeding en dagelijkse routine door te voeren, je er klaar voor bent om naar het strand te gaan.

Juiste voeding

Het is belangrijk om gedurende de dag veel fruit en groenten te eten. En het liefst meer dan 2 stuks fruit en 2 ons groenten, zoals Het Voedingscentrum aangeeft. Nog belangrijker is het om te ontbijten. Ik merk dat nu ik regelmatiger ontbijt, ik beter in staat ben om mijn gewicht te beheersen. Sla je het ontbijt over, dan compenseer je dat vaak met te veel eten bij de lunch of (ongezond) snacken in de middag of laat op de avond. Lukt het je niet zoveel te eten tijdens het ontbijt, probeer dan eens een kommetje havermoutpap gemaakt met sojamelk én wat fruit.

Eet géén (of zo weinig mogelijk) brood, aardappelen, pasta en rijst. En als je die laatste twee toch wilt eten, pak dan de volkoren producten ervan. Ga ook voor suikervrij, zoetstofvrij (o.a. aspartaam) en vrij van chemische toevoegingen. En pas vezelrijke producten, goede vetten, noten, zaden, vette vis, gevogelte en eieren toe aan jouw voeding.

Bovenal: drink water in plaats van frisdrank!

Beweging

Het is altijd een uitdaging om de tijd te vinden om te trainen, echter het is van vitaal belang wanneer je jouw gewicht wilt beheersen. Ikzelf heb Ismakogie ingepast in mijn dagelijks leven. Hierdoor train ik mijn spieren (on)bewust de gehele dag door.

Als jij moeite hebt om gedurende de dag tijd te vinden om een training in te passen, probeer dan eens je wekker 30 minuten eerder te zetten. Zodat je training al als eerste achter de rug is.

Als je geen ochtendmens bent, kun je – samen met een collega, dat is ook nog eens gezellig en hij/zij kan je motiveren als hij/zij van je plannen vernomen heeft – een power-walk tijdens de lunch houden.

Kun je geen 30 minuten achtereen vrij maken, splits het dan op in 3 mini-trainingen van 10 minuten. Uit onderzoeken blijkt dat het prima is om het aantal trainingsminuten in een dag bij elkaar op te tellen. Uit een ander onderzoek blijkt dat stevig wandelen tijdens die 30 minuten al heel goed is voor je lichaam.

Stel jezelf doelen

Stel een meetbaar doel waarvan je weet dat het voor jou haalbaar is. En dan niet alleen ‘ik ga meer trainen’, maar ‘ik ga drie keer per week een stevige wandeling maken’. Of, bepaal hoeveel je iedere dag wilt lopen. Je kunt dit zelfs met een eenvoudige stappenteller bijhouden.

Ikzelf heb sinds 3 maanden een logé (een 13-jarige hond). Met haar ga ik zeker drie keer daags een (flinke) wandeling maken. Trouwens, het is echt een stimulans om te zien hoe ver je al bent met het bereiken van je dagelijkse doel. Het stellen van redelijke doelen die je ook daadwerkelijk kunt halen, zal leiden tot meer permanente veranderingen in je levensstijl.

Vier je succes

Mocht je het gevoel krijgen dat je motivatie afneemt – en dit komt bij iedereen wel eens in zijn/haar gedachten omhoog borrelen – herinner je jezelf er dan aan waarom je er in eerste instantie mee bent begonnen. Houd focus op je presentaties (in plaats van op je mislukkingen). En geef jezelf een schouderklopje voor alle goede gewoonten die je je hebt eigen gemaakt.

En weet: ‘Je bent een pracht mens!’.

Geniet van de zomer én je bikini.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Je lichaam heeft bijzonder aanpassingsvermogen

Door Ires Libert

Praktische tips om sporten vol te houden

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht