Top 5 mijlpalen van een couveusemama

post afbeelding

Ik ben zelf niet zo van lijstjes. Maar als ik dan moet kiezen, dan staat als mama van twee couveusekinderen waarvan één prematuur, met stip het lijstje ‘Mijlpalen’ op nummer 1!

Moeilijke start

Alleen, dat lijstje was geheel anders toen ik nog midden in mijn verwerking zat van 2 traumatische bevallingen en moeilijke start van beide kinderen. Toen ging het veel meer over; wat had er anders gekund, welke opmerkingen deden mij het meest pijn?

Mijlpalen, wat bedoelt u?!

 1. Een mijlpaal toen onze jongste tijdens het buidelen op zoek ging naar de borst, maar de verpleegkundige hem resoluut terug legde met de mededeling dat hij daar nog niet aan toe kon zijn?
 2. Een mijlpaal toen onze jongste na 7 weken op de NICU verzorgd te zijn, zo fijn naar een voor mij als moeder ‘onveilig, vreemd’ ziekenhuis werd overgeplaatst?
 3. Wellicht die keer dat ik vol trots vertelde dat papa een keer was thuis gebleven omdat we aan de babykamer waren begonnen, maar de verpleegkundige me vertelde dat we wel rustig aan konden doen omdat hij toch voorlopig niet thuis was?
 4. Was dat de keer dat de verpleegkundige vol trots een foto had gemaakt van mijn zoons eerste badje? Dat ze me dat moment niet zelf had gegund?
 5. Of de mijlpaal van de uitgerekende datum, maar hij nog steeds in het ziekenhuis lag en niemand überhaupt nog bezig was met die voor mij belangrijke dag?

Liefdevolle hoogtepunten

Mijn positieve liefdevolle mijlpalen top 5? Ik heb er wel 100! Dat zijn de hoogtepunten waar ik mij echt mama voelde!

 1. De dag dat onze jongste zoon na bijna vier maanden naar huis mocht komen en ik niet meer hoefde te vragen of ik voor hem mocht zorgen en hem mocht oppakken!
 2. Zijn eerste zonder verslikken en haperen zelf leeggedronken fles, wat nooit was gelukt zonder hulp van een fantastische pre-logopediste!
 3. En deze hoort eigenlijk op 1: De dag dat ik in de ogen van mijn zoon keek en de pijl van Amor voluit mijn hart raakte en ik mij eindelijk volledig durfde te binden met mijn kind! Man, daar is heel veel tijd overheen gegaan…
 4. Wat heb ik gehuild toen hij 3 dagen na zijn 2e verjaardag ging lopen! De andere campinggasten begrepen er niets van.
 5. De dag dat je kinderen je armen om je heen slaan en soms nietszeggend daarmee vertellen dat ze onvoorwaardelijk van je houden!

Nog meer lijstjes

Lijstjes…ik ben er niet zo van. Maar bij het schrijven van bovenstaand, kan ik niet anders dan toegeven dat er stiekem nog veel meer lijstjes in mij leven!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Mijn zoektocht: koemelkallergie en borstvoeding

Door Jessica Szabo

Baringspijn: lachgas alternatieve pijnstiller

Door Redactie GezondTotaal

Gentle keizersnee: Anne laat je meekijken

Door Anne Tel

Ik ben een kraamvrouw zonder baby

Door Nathalie van Stijn

Reageer op dit bericht

 1. Hoi, Jessica! Jouw “Liefdevolle hoogtepunten”-lijstje doen me denken aan mijn eigen lijst met de mooiste momenten van het moederschap. En voor de moeders die een moeilijke start doormaken, kijk op de website stichtingbevallingstrauma.nl Wees geïnformeerd en zoek hulp!

  Elaine 15-10-2016 12:31

Reacties zijn gesloten.